Hongan viime aikojen pelit Korisliigassa ovat olleet ylä- ja alamäkeä. Helmikuun alussa peli oli nousujohteista, ja kulminoitui hienoon vierasvoittoon Kauhajoella. Sen jälkeen tuli kolmen ottelun mittainen mahalasku, joka päättyi erittäin kehnoon esitykseen kotiyleisön edessä Pyrintöä vastaan.

Viime viikolla Lahdessa Honka sai kokoonpanoonsa kauan kaivattua lisävoimaa, kun 3,5 kuukautta loukkaantumisten takia sivussa ollut Ronnie Clark palasi pelikentille. Clark johdatti Hongan heti voittoon Lahdessa ja joukkueen tekeminen näytti jälleen pirteältä. Lauantaina tuli lunta tupaan Joensuussa, jossa kovakuntoinen kotijoukkue ei antanut Hongalle yllätysmahdollisuuksia.

Tilanne Korisliigan sarjataulukon häntäpäässä on kutkuttavan jännittävä. Honka on sarjajumbona, mutta vain yhden voiton Vilpasta ja kaksi voittoa Lapuan Kobria perässä. Kun jäljellä on vielä kahdeksan sarjakierrosta, on kaikki yhä mahdollista.

Keskiviikkona Tapiolaan saapuva Bisons on materiaaliltaan sarjan kovin joukkue. Hongan ja Bisonsin pelit ovat tällä kaudella olleet loimaalaisten heiniä. Honka on pystynyt haastamaan oikeastaan vain ensimmäisessä keskinäisessä ottelussa Loimaalla (80-69). Sen jälkeen kaksi peliä ovat menneet Biisoneille rumin lukemin (91-57 ja 106-67). Hongan päävalmentaja Tuomas Iisalo tietää, että Bisons on äärimmäisen paha vastustaja.

– Saamme vastaamme vauhdikkaan ja kauniisti palloa liikuttavan joukkueen, joka on ottanut hurjia päänahkoja VTB-liigassa. Ottelun avaimia ovat Tuukka Kotin ankkuroiman, tukahduttavan joukkuepuolustuksen purkaminen ja siirtymän kontrolloiminen, sillä vauhtikaksikko Zeno-Hilliard loistaa avoimella kentällä, Iisalo miettii Hongan sivuilla.

Ottelu Tapiolan Honka – Bisons pelataan keskiviikkona 18.3 Tapiolan urheiluhallilla klo 18:30 alkaen.