Katajan pelaaja manasi omiensa peliä: ”Lähdimme tosi löysästi”

© Kuva: Juha Tamminen

Kataja ei pystynyt pistämään finaalisarjaa vielä poikki Bisonsia vastaan, vaan ratkaisu siirtyi viidenteen finaaliin. Katajan Marius van Andringa harmitteli finaalissa omiensa vaisua peliä.

Kataja pysyi Bisonsin mukana ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen loimaalaiset karkasivat. Van Andringan mukaan Kataja ei ollut otteluun valmiina ja se kostautui.

– Lähdimme tosi löysästi ja meillä oli sellainen hyvänolontunne, että tänään ratkaistaan mestaruus. Sen pystyi aistimaan jo siinä kahden minuutin kohdalla, että tänään tulee turpaan. Jos aloitat löysästi, niin et pysty ottamaan sitä kiinni enää siinä vaiheessa etkä pysty sanomaan penkillä, että nyt pelataan kovaa. Jos et pysty latautumaan neljänteen finaaliin ja keskittymään sataprosenttisesti eikä 40-prosenttisesti keskittyneenä, niin se on mahdoton ottaa puoliajalla, aikalisällä tai erätauolla kiinni, van Andringa harmitteli lehdistötilaisuudessa.

– Jos ei saa yhtään hyvää heittoa koko matsissa, niin silloin ei kyllä voita, hän jatkoi.

Mestaruus ratkeaakin tiistaina Joensuussa.

– Viides finaali on aina viides finaali. Siihen ei pitäisi olla hirveän vaikea latautua. Kotiyleisön edessä on kiva pelata ja lähdemme periaatteessa paineitta, muttei kukaan lähde ilman paineita viidenteen finaaliin. Luulen, että kaikilla on aika lailla samanlaiset paineet ja kuka pystyy ne sietämään parhaiten, tulee voittamaan.