Nuorten maajoukkuepelaaja Vilppaan riveihin

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 20-vuotiaiden maajoukkuepelaaja Okko Järvi siirtyy Salon Vilppaan pelipaitaan lokakuussa alkavaan Korisliigaan.

Viime kaudella Tapiolan Hongassa läpilyönnin tehnyt 192-senttinen Järvi tuo mielenkiintoisen lisän salolaisten takakentälle. Vilppaan ja Järven sopimus on mallia 1+1.

Koko koripallouransa Hongassa pelannut Järvi joutui etsimään uusia tuulia espoolaisten ajauduttua talousvaikeuksiin ja edustusjoukkueen joutuessa lopulta luopumaan liigapaikastaan. Järven uusi koti löytyy sadan kilometrin ja helpon moottoritieyhteyden päästä Salosta.

19-vuotias Järvi nousi varsin suureen rooliin nuorekkaassa Hongassa viime kaudella. Hän pelasi Hongan kaikki 40 runkosarjaottelua esiintyen aloitusviisikossa 32 kertaa. Kausikohtaisiksi keskiarvoikseen hän kirjautti 6.9 pistettä ja 2.3 levypalloa peliä kohden.

Hongan kasvatti aloitti huhtikuussa Ville Hännisen tavoin varusmiespalveluksensa Urheilukoulussa Helsingissä ja Vilppaan kaksikko osallistuu parhaillaan alle 20-vuotiaiden PM-turnaukseen Lohjan Kisakalliossa. Suomen lisäksi Pohjolan mestaruudesta kisaavat Ruotsi, Islanti ja Tanska.

Järvi on esiintynyt Suomen nuorisomaajoukkueissa 30 kertaa ja menestystä on tullut myös nuorten SM-sarjoista. Tilillä on Suomen mestaruudet A-pojissa ja B-pojissa Hongan paidassa. Kaudella 2013-2014 Järvi oli A-poikien SM-sarjan korikuningas reilun 25 pisteen keskiarvolla.

Vilppaalla on pelaajasopimukset myös Sami Ikävalkon, Ville Hännisen, Juho Nenosen, Ilmari Kallion, Olli Kanervan ja Darryl Partinin kanssa.

Vilpas tiedotti sopimuksesta kotisivuillaan.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.