Suomen haastajamaajoukkueelle tappio Ruotsia vastaan

© Kuva: Juha Tamminen

Miesten haastajamaajoukkue joutui taipumaan kiihkeän ottelun jälkeen Ruotsille, kun vierasjoukkue nappasi kolmannen neljänneksen päätteeksi vankan johdon ja pystyi pitämään sen Suomen pyristelyistä huolimatta loppusummeriin saakka. Ruotsi pääsi juhlimaan voittoa Töölön Kisahallissa numeroin 67-74 (45-44).

Avausneljänneksellä Suomella oli vaikeuksia Ruotsin hyökkäyspelin kanssa. Erityisesti Alexander Lindqvist pääsi rellestämään mielensä mukaan 11 pisteen arvoisesti ensimmäiseen kymppiin. Suomi ryhdistäytyi toiselle neljännekselle: viimeisellä minuutilla Aleksi Akpaso vei ajollaan Suomen pisteen päähän ja lopulta viimeisen hyökkäyksen step-back-heitolla 45-44-johtoon puoliajalle.

Puoliajan jälkeen ottelu muuttui entistä kiihkeämmäksi ja kovia iskuja jaeltiin molempien joukkueiden toimesta. Ruotsi palasi kuskin paikalle Suomen sutiessa heittonsa järjestään ohitse ja vierasjoukkue eteni 53-61-johtoon päätösneljännekselle mennessä.

Päätösneljänneksellä Suomi pääsi parhaimmillaan kahden pisteen päähän 63-65 Carl Lindbomin kolmosella, mutta ruotsalaisille löytyi vastaus jokaiseen Suomen takaa-ajoyritykseen. Lopulta aika loppui Suomen osalta kesken ja Ruotsi korjasi voiton nimiinsä.

 

Suomen tehokkain oli Lindbom, joka pussitti 15 pistettä ja haki 4 levypalloa. Lindbomin lisäksi Suomelta erottuivat parhaimmillaan hienosti puolustajiaan vienyt Alex Murphy (14/7), Antto Nikkarinen (12/2/3 syöttöä) ja Aleksi Akpaso (9/0).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.