Alle 20-vuotiaiden maajoukkue hakee nousua – ”Hyvällä työllä”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 20-vuotiaat miehet ovat hioneet särmiään alkukesän aikana Kisakallion Pohjoismaiden mestaruuskisojen lisäksi Belgiassa ja nyt joukkue on valmiina torstaina Unkarissa alkaviin B-divisioonan EM-kisoihin. Päävalmentaja Anton Mirolybovin mukaan hyvällä työllä tavoite noususta A-divisioonaan on mahdollinen.

20-vuotiaiden miesten EM-kisaurakka alkaa ennakkoon vahvimman joukkueen eli Hollannin kohtaamisella. Hollantilaisten lisäksi alkulohko A:ssa vastaan astelevat Romania ja Itävalta.

– Matsi Hollantia vastaan on ehkä se alkulohkon isoin peli yhtään Romaniaa tai Itävaltaa väheksymättä. Hollannilla on hyvä ja laadukas ikäluokka, joten pääsemme hyvin mittaamaan tasoamme, päävalmentaja Anton Mirolybov kommentoi Basket.fi-sivustolla.

– Alkulohkossa pyrimme pääsemään kuivin jaloin jatkoon… ilman, että tappiosarakkeessa olisi yhtään merkintää. Kova kisat tulossa, pitää pelata äärimmäisen hyvin, jos haluaa menestyä.

Joukkueen purukaluston syömähampaat tänä kesänä ovat olleet Korisliigassa jo kannuksensa ansainneet Anton Odabasi (10,8 pistettä/7,0 levypalloa) ja Alexander Madsen (10,0/6,8). Madsenin Kouvot-joukkuekaveri Tuomas Hirvonen (9,5/2,8/4,0 syöttöä) taas huolehtii pelinjohdosta.

– Turnauksen ehdoton tavoite on, että kaksikymppiset saadaan A-tasolle. Uskon siihen, että hyvällä työllä se on myös saavutettava tulos, mutta ei missään nimessä helppo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.