Kiinasta ei ollut vastusta Gwangjun universiadeissa Suomen haastajamaajoukkueelle, kun suomalaiset dominoivat peliä mielensä mukaan pelin alkuminuuteista lähtien. Suomen heittopelin lukko avautui vihdoinkin ja haastajamaajoukkue pääse ilottelemaan 89-53 (45-21) -voiton. Suomi pelaa huomenna 13. sijasta Montenegroa vastaan.

Kiina on pyrkinyt läpi turnauksen pelaamaan korkean energiatason koripalloa, mutta Suomi veti pidemmän korren juoksemalla ensimmäiset neljä minuuttia 12-0. Suomen puolustus pystyi pitämään kiinalaisten heitot vaikeina ja sinipaidat juoksivat viljalti nopeita hyökkäyksiä levypalloista.

– Lukko vähän aukesi meidän heittämisessä ja saimme kolmosia pussiin. Tällä kertaa vaikka kaveri meni paikkaan, niin osuimme kaukaa, mikä taas avasi paikkoja myös sisältä, päävalmentaja Ari Tammivaara kommentoi.

Levypallotaistelun murskalukemin 58-31 vieneen Suomen korkeimmat pistemäärät teki jälleen kaksikko Alex Murphy (24/9) ja Carl Lindbom (13/8). Onnistumisia tuli kuitenkin laajalta rintamalta, kun mm. Aleksi Akpaso (10/6), Topias Palmi (11/6) ja Tommi Huolila (8/5) pääsivät tekemään tuhojaan.

Ottelutilastot löydät täältä.