18-vuotiaat pojat kärsivät tappion A-divisioonan EM-kisojen avauspelissä, kun laadukas Venäjä oli lähestulkoon kaikilla osa-alueilla parempi ja korjasi 62-89 (29-50) -voiton. Tilastoissa selkeimpänä erottajana oli Venäjän heittäminen, kun venäläiset pistivät kakkoset ja kolmoset yli 50% tarkkuudella sisään.

Venäjän toinen neljännes oli murhaava 17-30, kun pelaaja toisensa jälkeen pisti välillä erittäin vaikeitakin heittoja sisään. Kaiken kruununa Arseniy Andreev (10/0) pisti puoliaikasummerin soidessa heiton oman pään vapaaheittoviivalta levyn kautta sisään.

– Venäjä sai meidät näyttämään kirjaimellisesti noviiseilta. A-kisojen taso osoittautui juuri niin kovaksi, kun sen voi kuvitella ja tänään emme olleen vielä A-kisatasoisia. Venäjän hyökkäyspeli oli hurjaa, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meidän pelisuunnitelma oli olla aktiivisia, aloitteentekeviä, pelata joukkueena ja taistella irtopalloista, mutta valitettavasti venäläiset olivat lähestulkoon kaikissa asioissa parempia.

Suomen yksinäinen onnistuja oli Lauri Markkanen (19/4/4 riistoa), jonka plusmiinustilasto oli 27 pisteen tappiosta huolimatta +6. Edon Maxhuni (11/3/4 syöttöä) ylsi Markkasen lisäksi kaksinumeroisille pistelukemille.

 

(Lähde: Koripalloliiton tiedote)