Henrik Dettmann: “Hiukan yllätyin kun pallo alkoi menemään maaliin”

© Kuva: Juha Tamminen

Susijengi kaatoi lauantain Euroopan mestari Ranskan komeasti ennen kaikkea erinomaisesti onnistuneen heittopelinsä ansiosta.

Ranskan keskittymiseen vaikutti silmin nähden Hakametsän Jäähallin täyteen pakattu kotiyleisö, jolle valkosinipaitojen jokainen heitto oli kovaäänisen hurraamisen arvoinen. Susijengi teki 36 pistettä ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin flow-tilassa, heittäen kakkoset 6/7 ja kolmoset käsittämättömällä tarkkuudella 8/9.

– Olinhan minä hieman yllättynyt, kun pallo alkoi yhtäkkiä menemään maaliin. Harjoituksissa ei ole mennyt sitten mistään, päävalmentaja Henrik Dettmann naureskeli pelin jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

”Malmin roskisdyykkari”, useimmiten puolustuspelaamisestaan tunnettu Sasu Salin, ei paljoa Euroopan mestareita kumarrellut, vaan upotti ennakkoluulottomasti niin vapaita kuin haastettujakin heittoja. Salin heitti 19 pistettä upottamalla kolmosensa komeasti 5/7. Sekaan mahtui myös salinmaiseen tapaan 4 levypalloa.

– Kaikki heitot meni sisään ensimmäisellä neljänneksellä ja meillä oli aikamoinen hurmos päällä. Hallissa oli aivan mahtava tunnelma. Oli aika makeeta pelata pitkästä aikaa kotiyleisön edessä, Salin kertoi

Toinen huippupelin pelannut oli Erik Murphy, joka näytti, että D-liigassa saatu rutka vastuu on tehnyt pelkästään hyvää. Murphy teki sisältä ja kaukaa 19 pistettä ja noukki 6 levypalloa. Debyyttipelinsä Susijengissä pelannut Jamar Wilson toi juuri sitä Susijengin peliin, mitä ennakkoon on povattu: vikkeläjalkaista liikkumista ja röyhkeyttä.

– ”Jammu” oli tehnyt kotiläksynsä: hän oli opetellut sekä Maamme-laulun sanat, että meidän pelikirjamme. Hän tuo peliimme elementtejä, joita meillä ei ole aiemmin ollut. Hän on kunnon susi, Dettmann kommentoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.