Susijengillä urheilullinen haaste edessä: ”Belgia on pelannut todella hyvin tänä kesänä”

© Kuva: Juha Tamminen

Edellisissä valmistavissa maaotteluissa kaksi EM-finalistia kohdannut Susijengi matkusti torstaina Belgiaan kohtaamaan isäntämaan tuplamaaottelussa perjantaina Brainessa ja lauantaina Pepinsterissä.

Belgia on noussut Susijengin tavoin Euroopan huipulle lähivuosina, mistä osoituksena belgialaiset nappasivat vuoden 2013 EM-kisoissa jaetun yhdeksännen sijan Suomen kanssa.

Suomen maajoukkue on pelannut tähän mennessä kaksi valmistavaa maaottelua, joissa Susijengi pääsi ensimmäisenä yllättämään sensaatiomaisesti hallitsevan Euroopan mestari Ranskan Tampereella 76-67. Viime viikonloppuna taas Suomi joutui toteamaan 71-78-vierastappion myös Liettuan, eli toisen vuoden 2013 EM-finalistin, paremmakseen.

– Liettuaa vastaan meillä oli ongelmia tuoda tarvittava energiataso peliin heti alkuminuuteista lähtien. Belgiaa vastaan tavoitteena on pistää tämä ongelma kuntoon. Totta kai tässä on aina mukana matkustamisaspekti, mutta siitä huolimatta meidän pitää olla valmiimpia pelaamaan, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Belgia on pelannut tähän mennessä kolme valmistavaa maaottelua erinomaisin tuloksin. Belgia voitti Hollannin 65-49, yllätti Kreikan 64-59, mutta kolmannessa ottelussa voittoputki katkesi Espanjaa vastaan niukasti 67-64.

– Belgia on pelannut todella hyvin tänä kesänä. Heillä on samantyylinen koostumus joukkueessaan kuin meillä. Takakentällä Sam Van Rossom ja Jonathan Tabu luovat peliä taidokkaasti ja heidän isot pelaajat ovat liikkuvia ja he heittävät hyvin.

Isoista pelaajista Belgian vaarallisimmat ovat Maxime de Zeeuw, Axel Hervelle ja Pierre-Antoine Gillet.

– Joukkueena he pelaavat korkealla intensiteetillä puolustuksessa ja tappelevat skriineistä lävitse. Belgia on myös urheilullinen joukkue, vaikka ei ehkä ihan yhtä urheilullinen kuin esimerkiksi Ranska. Jostain syystä he ovat jääneet vähälle huomiolle, vaikka viime EM-kisoissa he olivat kympin sakissa.

Belgia-maaotteluiden jälkeen Suomi osallistuu vielä huipputurnaukseen Sloveniassa (21.-23.8.) ja isännöi EM-kenraalissa Ukrainaa 28.8. Helsingissä ennen EM-lopputurnauksen alkua. EM-kisat alkavat 5.9.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.