Israel kuritti Susijengiä

© Kuva: Salttu Forsström

Suomi ei pystynyt uusimaan lauantaista hurmosesitystään, kun kohtasi toisessa EM-ottelussaan Israelin. Suomi taipui lopulta selvästi 66-79 (31-46)

Suomen kannalta ottelu alkoi taas vaikeasti, kun neljä ensimmäistä korintekoyritystä menivät ohi, mutta Sasu Salin rikkoi kuparisen 2,5 minuutin jälkeen, mutta Israel oli alussa hieman niskan päällä johtaen parhaimmillaan 10-3. Heittopelaaminen oli tahmeaa, mutta Petteri Koposen ja Erik Murphyn kolmoset toivat suomen taas peliin mukaan, mutta edelleen heitot menivät pitkälti ohi. Suomella oli avausneljänneksellä 10 kolmosen yritystä, mutta seitsemän niistä meni ohi. Huilille mentiinkin Israelin 25-13-johdossa.

Toisen neljänneksen alussa Matti Nuutinen toimi Susijengin herättäjänä kahdella peräkkäisellä kolmosella, mutta Israel pääsi silti liian helposti rankaisemaan Suomen päässä eikä ero ottanut kaventuakseen. Suomi tyytyi kokeilemaan kaukaa, kun taas Israel pääsi juoksemaan nopeita ja pääsi nostelemaan korin alta helppoja koreja. Erityisesti Lior Eliyahu aiheutti päänvaivaa Suomelle. Eliyahu upottikin ensimmäisellä puoliajalla peräti 16 pistettä. Pahimmillaan ero kasvoi 18 pinnaan. Tauolle mentiin lopulta Israelin 46-31-johdossa.

Suomen tuska ei hellittänyt toisen puoliajan alussakaan, mutta Murphyn donkki herätti joukkuetta ja yleisön ja Suomi sai hieman paremmin pelistä kiinni, mutta edelleen peli oli erittäin vaikeaa. Salinin saama neljäs virhe jakson alussa ei ainakaan helpottanut tilannetta. Murphy kuitenkin vastasi yleisön kannustukseen ja piti Suomen pelissä mukana ja Suomi pääsi jo viiden pisteen päähän, mutta viimeiselle neljännekselle mentiin Israelin 62-54-johdossa.

Murphy jatkoi päätösneljänneksellä siitä mihin jäi, kun hän upotti kolmosen ja blokkasi vastustajan, jonka jälkeen Koponen löysi Gerald Leen korin alta vapaana ja Suomi nousi neljän pisteen päähän. Suomi ei kuitenkaan pystynyt käyttämään etsikkoaikaansa hyväkseen. Kolmoset pomppivat raudoista ulos ja vapaaheitot menivät ohi. Nopeasti Israel repäisi jälleen 13 pisteen kaulan, kun reilut neljä minuuttia oli jäljellä. Suomen pelaaminen meni väkinäiseksi ja samalla Israel pääsi lopussa vapautuneena nauttimaan ja kasvatti voittonumeroita. Suomen pelit jatkuvat maanantaina, kun vastaan asettuu Venäjä.

Murphy oli Suomen paras pistemies 24 pistesaaliilla ja lisäksi hän kahmi yhdeksän levypalloa. Salin heitti 13 pistettä. Pisteille pääsivät myös Nuutinen (8), Jamar Wilson (6), Shawn Huff (5), Lee (5), Koponen (3) ja Koivisto (2).


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.