Montpellierin alkulohko A:n tuoksinat jatkuvat Susijengin osalta Suomen aikaa 18:30, kun jatkoajan jälkeen Ranskalle taipunut Suomi kohtaa eilen Venäjän voittaneen Israelin. Susijengin apuvalmentaja Pekka Salmisen mukaan Israel juoksee ennakkoluulottomasti, mutta isoissa pelaajissa laatu laskee vaihtopenkille mentäessä.

Venäjää vastaan odotetusti kaksi Omri Casspi ja Lior Eliyahu ottivat pelin haltuun toisella puoliajalla. Israel nappasi johdon juoksemalla noin kuusi minuuttia 17-0 ja voitti numeroin 76-73.

– Israel juoksee kenttää todella hyvin. Heidän nopeiden juokseminen on ennakkoluulotonta ja joskus jopa aivan päätöntä. Heillä on kaksi erittäin hyvää pelaajaa Omri Casspi ja Lior Eliyahu sekä hyvä takamies Gal Mekel, Salminen toteaa Koripalloliiton haastattelussa.

– Koko on rajoittava tekijä heillä ja siihen meidän pitää iskeä. Eliyahun ja D’or Fischerin lisäksi isossa päässä ei ole kauheasti laatua. Meidän pitää viedä korin alle peli ja saada palloa liikkeelle sitä kautta, niin vastustaja joutuu reagoimaan ja silloin me tulemme olemaan vapaita joka puolella kenttää.

– Merkille pantavaa Israelissa on, että heidän pelaajilla on merkittäviä henkilökohtaisia vahvuuksia. Periaatteessa oikeakätiset pelaajat menee aina oikealla, heittäjät heittää aina ja niin edelleen. Tärkeät on, että miten pystymme keskittymään, jotta emme tee erehdyksiä, että kuka tekee mitä.

Susijengi ja Israel pelaavat Park&Suites Arenalla tänään sunnuntaina 6.9. Suomen aikaan kello 18:30.