FIBA:n muuttuva karsintajärjestelmä esiteltiin

FIBA esitteli tiistaina uuden karsintajärjestelmän, joka otetaan käyttöön vuonna 2017.

Jatkossa karsinnat pelataan 15 kuukauden aikavälillä ja vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät marraskuussa 2017. 15 kuukauden aikana on yhteensä kuusi maajoukkueikkunaa, jotka kestävät kukin yhdeksän päivää. Euroopasta Kiinan MM-kisoihin selviytyy yhteensä 12 joukkuetta.

Euroopassa nähdään kahdeksan neljän joukkueen lohkoa ja jokainen pelaa kolme koti- ja kolme vierasottelua aikavälillä 11/2017-6/2018.

Lohkon kolme parasta joukkuetta etenee toiselle karsintakierroksella, joka pelataan kuuden joukkueen lohkona. Joukkueet säilyttävät pisteensä ensimmäiseltä karsintakierrokselta ja pelaavat uusia joukkueita vastaan sekä kotona että vieraissa. Nämä pelataan marraskuussa 2018 ja helmikuussa 2019. Neljästä kuuden joukkueen lohkosta kolme parasta etenee MM-kisoihin.

Uudella karsintajärjestelmällä on myös ongelmansa. Esimerkiksi NBA-pelaajat eivät pääsisi mukaan suurimpaan osaan otteluista ja aikataulut ovat päällekkäin myös Euroliigan otteluaikataulujen kanssa. Erityisesti Euroliigan kanssa FIBA pyrkii hakemaan ratkaisua.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.