Helsinki Seagulls on purkanut sopimuksensa Ryan Watkinsin kanssa. Watkinsin sopimuksessa oli koeaika ja Seagullsin valmennusjohto sekä taustaryhmä katsoivat, että pelaaja ei pystynyt tässä vaiheessa täyttämään häneen asetettuja odotuksia. Sopimus purettiin yhteisymmärryksessä koeajan puitteissa.

– Yhden joukkueen tärkeimmän pelipaikan korvaaminen näin lähellä kauden alkua on haastava asia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että meidän oli tehtävä tässä nyt radikaali ratkaisu. Etsimme alusta asti isoa pelaajaa, joka pystyy tekemään pisteitä läheltä koria ja puolustamaan vastustajan isoja pelaajia. Valitettavasti Ryan Watkins ei ollut oikea pelaaja tähän rooliin. Haluan kiittää Ryania ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää tulevaan, kommentoi päävalmentaja Mikko Larkas.

Uutena pelaajana Seagullsin kokoonpanoon liittyy Michael Myers Jr. University of Maryland East Shore
-yliopistosta. Kyseessä on järkälemäinen ja väkivahva sisäpelaaja, jonka odotetaan tuovan tarvittavaa fyysisyyttä viimeistelyyn korin läheisyydessä ja isojen pelaajien puolustamisessa.

– Sisäpelaaja on meille tärkeä pelipaikka ja tavoitteenamme on löytää ominaisuuksiltaan sellainen pelaaja, joka täydentää muuta joukkuetta. Tässä vaiheessa näytti siltä, että Watkins ei pystynyt tuomaan niitä tarvittavia apuja, joita häneltä odotetaan. Watkins on ammattilainen ja hänen työmoraalissaan ei ollut mitään valittamista. Jouduimme toimimaan kuitenkin tiukalla aikataululla ja löysimme jo uuden pelaajan. Michael Myers Jr. pelaa jo sunnuntaina, jos tarvittavat lupa-asiat ehditään saada kuntoon, toteaa toiminnanjohtaja Sauli Silvonen.

– Michael Myers korvaa Ryan Watkinsin. Uskon Miken olevan se urheilullinen korinaluspelaaja ketä me etsimme. Hän tulee suoraan yliopistosta, mikä aiheuttaa meille tietysti omat haasteemme, mutta käytyjen keskustelujen perusteella mies on motivoitunut ja valmis tekemään kovasti töitä. Urheilullisesti Mike on erinomaisen lahjakas, kertoo Larkas.

Helsinki Seagullsilla on vahvuudessaan kolme amerikkalaispelaajaa (Jason Conley, James Sinclair, Michael Myers Jr.) ja yhdeksän suomalaista (Carl Lindbom, Antti Niskanen, Lauri Toivonen, Jarkko Kyllönen, Eero Sahlberg, Teemu Sulonen, Timo Heinonen, Antto Nikkarinen, Nanayaw Awuah-Addae).

 

Lähde: Seagullssin tiedote