Suomalaislupaus huippuyliopistoon USA:han

© Kuva: Juha Tamminen

Kesän Susijengin harjoitusringissä viettäneen Samuli Niemisen, 19, tulevaisuuden suunnitelmat ovat selkiytyneet. HBA-Märskyssä pelaava ja Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Nieminen valitsi yliopistokseen viime vuosina hyvin menestyneen Stephen F. Austinin, jonne hän suuntaa stipendiurheilijana syksyllä 2016.

Aiemmin nykyisistä HBA-Märskyn pelaajista Lauri Markkanen valitsi tulevaisuuden opinahjokseen Arizonan yliopiston. Sekä Nieminen että Markkanen viimeistelevät kuluvan kauden aikana lukio-opintonsa Mäkelänrinteessä pelaten samalla HBA-Märskyn kanssa Miesten Divisioona A –sarjassa.

201-senttinen Samuli Nieminen on vakiokasvo Suomen nuorten maajoukkueissa. Hän oli mm. nostamassa 18-vuotiaiden poikien maajoukkuetta EM-kisojen A-divisioonaan vuonna 2014. Viime kesänä Nieminen harjoitteli läpi kesän Susijengin harjoitusringissä ja kirjautti nimiinsä myös ensimmäisen miesten maaottelun ollen kokoonpanossa 1. päivänä elokuuta Suomen voittaessa Tampereella Ranskan.

Porvoon Tarmossa koripallon aloittanut Nieminen on nuorella urallaan pelannut kaikkiaan 55 nuorten maaottelua Suomi-paidassa.

Kuluvalla kaudella Nieminen on kuulunut HBA-Märskyn aloitusviisikkoon, kun joukkue on aloittanut kautensa Divisioona A:ssa väkevästi ja voittanut kaikki kuusi otteluaan. Niemisen tiliin on kirjattu 7,6 pistettä, 5,4 levypalloa ja 1,0 torjuntaa ottelua kohden.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.