Suomalainen koripallolupaus valittiin NBA:n All Star-tapahtumaan

© Kuva: Getty Images

Edon Maxhuni, 17, on saanut kutsun Basketball Without Borders Global Campille. Leiri järjestetään Kanadan Torontossa NBA:n All Star -tapahtuman yhteydessä 12.-14. helmikuuta.

Maailmanleirille on kutsuttu Euroopasta kolmetoista huippuprospektia, joista yksi on Mäkelänrinteen Urheilulukiossa opiskeleva ja Helsinki Basketball Academyssä pelaava Maxhuni.

186-senttinen Hyvinkään Pontevan kasvatti osallistui Basketball Without Bordersin (BWB) Euroopan (Las Palmas) leirille viime kesäkuussa ja ansaitsi otteillaan valinnan leirin All Star -ryhmään ja lopulta BWB-maailmanleirille. Viime vuonna Maxhunin joukkuekaveri, myös HBA-Märskyssä pelaava Lauri Markkanen kutsuttiin samalle leirille.

– Tälle leirille pääseminen on merkitsee paljon pelaajan maineeseen varsinkin Amerikan mantereella. Voi jopa sanoa, että yliopistoihin tähtääville tämä on suurempi näyttämö kuin EM-kisat. Tämä on hänelle iso kunnianosoitus, mutta toivottavasti Edonin osalla se ei jää uran huippuhetkeksi. Tulevaisuudessa pitää olla vielä kovempi, Maxhunia HBA-Märskyssä valmentava Hanno Möttölä kertoo Koripalloliiton sivuilla.

NBA ja FIBA järjestävät vuosittain Basketball Without Borders –leirin kaikissa maanosissa. Torontossa järjestettävä maailmanleiri on toinen laatuaan. Suomella on ollut Euroopassa pidettävässä BWB-leirissä nyt pelaaja neljä vuotta peräkkäin.

Vuonna 2012 BWB-leirille kutsun sai Davidsonin yliopistossa nykyään pelaava Oskar Michelsen, jonka jälkeen kutsun ovat saaneet Samuli Nieminen (2013), Lauri Markkanen (2014) ja Edon Maxhuni (2015). Markkanen ja Maxhuni valittiin leirin All Star -ryhmään ja sitä kautta myös maailmanleirille.

– Meillä on ollut neljä vuotta peräkkäin suomalainen leirillä HBA:sta ja todennäköisesti ensi kesänä vielä yksi tai kaksi pelaajaa pääsee leirille. Kyllä tämä kertoo suomalaisen pelaajatuotannon tasaisuudesta ja hyvästä tasosta, Möttölä kertoo.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta