KTP-Basket jatkaa loppiaisena pisteidenmetsästystä kotisalissaan. Tällä kertaa vieraaksi saapuu kotijoukkueen tavoin ailahtelevasti esiintynyt Tampereen Pyrintö. Molemmilla joukkueilla on kuitenkin alla lupaavat voitot.

Kolmea ottelua enemmän pelannut Pyrintö on sarjataulukossa KTP:ta kymmenen pistettä edellä. Lauantaina se kaatoi sarjaa dominoivan Katajan peräti 25 pisteellä, mutta voittoa edelsi 30 pisteen sukellus Salon Vilpasta vastaan.

Pyrinnön kaksi parasta pistemiestä ovat edelleen 42-vuotias Damon Williams (15,1/9,8) ja 31-vuotias Antero Lehto (14,0/3,2s). Tehokaksikon rinnalle ei ole kuitenkaan toistaiseksi löytynyt mestaruusvuosien tasoisia amerikkalaisia, sillä niin 196-senttinen Ricky Minard (9,5/4,4), kuin 204-senttinen Andrais Thornton (3 ottelua: 6,7/3,0) ovat jääneet toistaiseksi tehoiltaan vaisuiksi.

Laajasta materiaalista löytyy kuitenkin ratkaisukykyä. Susijengin EM-joukkueessakin pelanneen Joonas Cavenin (7,8/3,7) alkukausi oli hakemista, mutta neljässä viimeisessä ottelussa Caven on kirjauttanut kolmesti vähintään 15 pistettä. Komeassa Kataja-voitossa esiin nousi myös uraennätyksensä (21p) tehnyt Topias Palmi (8,0/2,4).

– Vaikka Pyrinnön peli pyörii paljon Williamsin ympärillä, niin kovia suorituksia on odotettavissa myös Cavenilta, Palmilta ja (Ville) Pekkolalta, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov povaa kotkalaisten sivuilla.

KTP otti lauantaina kipeästi kaipaamansa Vilpas-voiton (87-76), mutta se oli vasta hyvä alku ratkaisujen tammikuulle. Edessä on vielä seitsemän ottelua, joista peräti viisi pelataan Karhuvuoressa.

Lauantain perusteella tietyt pelaajat ovat ottamassa joukkuetta reppuselkään. Kroppaa laitettiin likoon ja Karhuvuoren parketti on varmasti lommoilla 203-senttisen ja 103-kiloisen Devonne Gilesin dyykkauksen jäljiltä. Giles (16,7/8,8) onkin survonut viimeisessä kuudessa ottelussa palloa pussiin 20 pisteen keskiarvolla, vieläpä mukavalla 67 prosentin kakkostarkkuudella. Myös Sefton Barrett (15,0/5,8) on noussut vanhalle tasolleen, sillä kolmen viimeisen ottelun keskiarvo on kiitettävät 22 pistettä.

Apuja tarvitaan kuitenkin edellisen pelin tapaan myös muilta. Mirolybov painottaakin yhteispelin tärkeyttä.

– Meidän tulee olla valmiita pelaamaan koko 40 minuuttia hyvällä intensiteetillä ja yhdessä. Silloin pääsemme varmasti juoksemaan kenttää ja hyviä asioita tapahtuu, Mirolybov päättää.