Lapuan Kobrat pelasivat erinomaisesti toisella puoliajalla ja ottivat ansaitun 86-70 (38-42) -kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä Lapuan urheilutalolla.

Pyrintö aloitti ottelun hyvin Joonas Cavénin ollessa oivassa heittovireessä. Kobrat kuitenkin osoittivat, että he ovat vaikeasti voitettava joukkue kotonaan tulemalla takaisin peliin ja johtoon toisella neljänneksellä. Antero Lehto ja Ricky Minard toivat lopulta Pyrinnön takaisin johtoasemaan puoliajalle mennessä.

Lapualaiset ratkaisivat ottelun käytännössä kolmannella neljänneksellä. Kobrat heittivät kovia heittoja toisensa jälkeen sisään, kun taas toisessa päässä Pyrinnön heitot kolisivat järjestään raudoissa. Lopullisen niitin kotijoukkue löi päätösneljänneksellä, joka merkittiin Kobrille selkeästi 29-17.

– Kobrat tekivät kaikki pienet asiat paremmin: voittivat 50/50-kamppailupallot, veivät levypallot ja me hävisimme oikeastaan kaikki vääntötilanteet. Kolmannella neljänneksellä he heittivät oikeaan aikaan haastetutkin hyppyheitot sisään. Oma päämme ei kestänyt sitä, että itse epäonnistuimme hyökkäyspäässä ja pakotimme liikaa. Lapua oli yksinkertaisesti tänään paljon parempi ja ansaitsi voittaa, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen totesi Pyrinnön sivuilla.