KTP:n tiivis, mutta sitäkin tärkeämpi kotiotteluiden suma jatkuu sunnuntaina, kun Joensuun Kataja saapuu Karhuvuoreen.

Korisliigassa tullaan näkemään vuorenvarmasti kokoonpanomuutoksia ennen siirtoikkunan umpeutumista (29.2), mutta Joensuun Katajan osalta siihen tuskin on tarvetta. KTP tarvitsee kipeästi voittoja, mutta sunnuntain vastustaja on kovin mahdollinen.

– Katajan peli on näyttänyt erittäin valmiilta ja pyörii tyylikkäästi Maestronsa (Rannikko) hyppysissä, tiivistää KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kotkalaisten sivuilla.

Hallitseva Suomen mestari ja sarjakärki, joka on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelusta yhdeksän. Lisäksi Kataja eteni FIBA Europe Cupissa 32 parhaan joukkoon ja kukisti siellä keskiviikkona slovenialaisen Krkan (89-82). Ennakkosuosikista ei siis ole epäselvyyttä, kun Jukka Toijala tuo suojattinsa sunnuntaina Karhuvuoreen.

Katajalla piisaa heittovoimaa, sillä se lataa lähes 20 kolmosta ilmaan ottelua kohti ja tiputtelee ne yli 40 prosentin tarkkuudella. Ei siis ihme, että Kataja on ollut Korisliigan tarkin (37,8%) kolmosjoukkue, ottaen myös eniten yrityksiä (27,4). Jos tulivoimaisesta joukkueesta joku ansaitsee kaarella vielä erikoishuomiota, niin se on Lamayn Wilson, jonka ranne on laulanut molemmissa sarjoissa yli 45-prosenttisesti.

– Katajalla riittää tulivoimaa, joten siihen, kuten myös Rannikon pelaamisen on keksittävä lääkkeet, Mirolybov painottaa.

KTP on kahdeksalla pisteellään edelleen sarjan peränpitäjä, mutta sen kaikki tekeminen tähtää jumbosijan karistamiseen. Tähtäin on kohdistettu kaksi voittoa edellä olevaan, mutta myös kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Lapuan Kobriin, jonka KTP kohtaa kotisalissaan Kataja-ottelun jälkeen perjantaina. Sinne asti on turha vielä kurkkia, sillä Kataja-ottelustakin on tarjolla samat kaksi pistettä, kuten on kaikista jäljellä olevasta 18 ottelusta.

– Meille jokainen ottelu on yhtä tärkeä. Peli kerrallaan mennään, Mirolybov sanoo.