Suomen Urheilutoimittajain Liitto on valinnut Eurocupin voittajan, sarjan tähdistöviisikkoon valitun Susijengi-tähden Petteri Koposen Vuoden koripalloilijaksi. Valinta on 27-vuotiaalle Koposelle viides peräkkäinen ja kaikkiaan uran kuudes.

Syyskuun EM-kisoissa Koponen lukeutui kolmannen kerran peräkkäin alkulohkovaiheesta jatkoon edenneen Suomen avainpelaajiin. Hän sijoittui kisojen syöttötilastossa neljänneksi 6,0 koriinjohtaneen syötön keskiarvollaan. Lisäksi Koponen teki Ranskassa 11,5 pistettä ottelua kohden.

Seurakausi 2014-15 oli Koposelle ja hänen edustamalleen BC Himkille menestyksekäs. Himki lunasti paikan Euroliigassa voittamalla Euroopan kakkoskilpailun Eurocupin, jonka tähdistöviisikkoon Koponen tuli valituksi ensimmäisenä suomalaisena kautta aikain. VTB-liigassa Koponen palkittiin sarjan parhaana kuudentena pelaajana.

194-senttinen Koponen tekaisi viime kaudella Eurocupin keskiarvokseen 13,5 pistettä ja VTB:ssä 14,8 pistettä.

Viime keväänä kaksivuotisen jatkosopimuksen Himkin kanssa solminut Koponen pelaa kuluvalla kaudella joukkueineen maanosan ykkössarjassa Euroliigassa. Joukkue selviytyi sarjan 16 parhaan joukkoon ja jahtaa jatkosarjasta pääsyä puolivälieriin.

Viiden viime vuoden lisäksi Koponen valittiin Vuoden koripalloilijaksi vuonna 2008. Susijengissä 121 maaottelua pelannut Koponen on lisäksi palkittu Vuoden nuoren urheilijana vuonna 2007.

Kautta aikain eniten Vuoden koripalloilija –valintoja on tilillään Hanno Möttölällä, joka päätti aktiiviuransa puolitoista vuotta sitten MM-kisoihin. Urallaan NBA:n lisäksi muun muassa Euroliigan ja NCAA:n finaaleissa pelannut Möttölä palkittiin Vuoden koripalloilijana ennätykselliset kahdeksan kertaa vuosina 1997-2005.

Vuoden koripalloilija on palkittu vuodesta 1948 lähtien.

Vuoden urheilijaäänestyksessä Koponen sijoittui kymmenenneksi.