Kataja urakoi parhaillaan FIBA Europe Cupia sekä Korisliigaa. Otteluita on tiiviiseen tahtiin, mutta Teemu Rannikko ei tilannetta juuri hätkähdä.

Alkukauden otteluohjelma oli Katajalle vielä armollinen. Joukkue on juttua kirjoitettaessa pelannut vähiten otteluita Korisliigassa. Joukkue pelaa kuitenkin myös FIBA Europe Cupia, ja joensuulaiset selvittivät tiensä kilpailun toiselle kierrokselle, 32:n parhaan joukkoon. Menestyminen Europe Cupissa tarkoittaa kovia ja hienoja pelejä, mutta samalla myös otteluruuhkaa.

– Alkukausi oli todella hyvin suunniteltu otteluohjelman puolesta, aika paljonhan siinä mentiin europelien ehdoilla, Rannikko kiittelee Basket.fi:n haastattelussa.

– Tammikuusta alkaa meille sitten raskaampi jakso kun päästiin Europe Cupissa jatkoon. Kymmenen ottelua (6 Korisliigassa, 4 Europe Cupissa) tammikuussa ja helmikuussa seitsemän ottelua. Europelit tietysti kovenevat samalla, kun päästiin kovaan jatkolohkoon. Vaikea pätkä, mutta nämä kasvattavat pelaajia ja joukkuetta samalla kevään ratkaisuotteluihin.

Tiukka ottelutahti tarkoittaa joukkueen näkökulmasta samalla myös sitä, että yksittäiseen otteluun valmistautumiseen käytettävissä oleva aika vähenee, harjoittelumahdollisuuksien jäädessä vähemmälle pelien ja matkustamisen viedessä ison siivun viikoittaisesta ohjelmasta. Pelaajan kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että otteluiden väliin jäävän ajan pääpaino on palautumisessa.

Voisi kuvitella, että 35-vuotiaalle Rannikolle tämä tuo haasteita. Jokaisen vastustajan ottelusuunnitelman tärkeimmälle nimelle otteluiden – ja niihin henkisesti sekä fyysisesti valmistautumisen – tuoma rasitus käy jatkuvasti kovemmaksi mitä pidemmälle kevät etenee.

– Kyllä tässä mennään tämä pätkä harjoittelunkin osalta pelikunto edellä. Iso osa otteluiden välisestä ajasta käytetään palautumiseen, ei niinkään uusien asioiden harjoittelemiseen, Rannikko vahvistaa.

– Mutta kuten sanoin, kovat europelit vievät joukkuetta ja pelaajia eteenpäin. Pitää myös kiittää onnea että ollaan pysytty aika hyvin ehjänä, kapeammalla rosterilla olisi tiedossa ongelmia.