Kataja isännöi FIBA Europe Cupin jatkolohkon ottelussa ranskalaista ASVELia keskiviikkoiltana. Vaikka juuri nyt, kolme kierrosta ennen jatkolohkon päättymistä, ei vielä tarvitse puhua pakkovoitosta, helpottaisi ASVELin kaataminen huomattavasti elämää joensuulaisleirissä.

Katajalla on kolmesta ottelusta yksi voitto.

– Jatkoonpääsyn kannalta meidän pitää voittaa kolmesta viimeisestä pelistä kaksi. Ranskalaisten kaataminen poistaisi paineita Krka-vieraspelistä (27.1.), päävalmentaja Jukka Toijala näkee Katajan sivuilla.

Ensimmäisessä kohtaamisessa Kataja piti ASVELia pinteessä ensimmäiset 30 minuuttia, mutta lopussa ranskalaisseura puristi 95-79-voiton.

– ASVEL ei kuitenkaan missään nimessä ole voittamaton, heilläkin on kauden aikana ollut erinäisiä ongelmia. Omat aseemme ovat siinä, että kun pystymme levittämään kenttää ilman että pallonliike pysähtyy, aiheutamme vastustajalle kuin vastustajalle ongelmia. ”Bonen” (Lamayn Wilson) kova heittouhka vaatii vastustajalta aina reagointia ja yleensä hän on saanut vastaansa itseään hitaampia ja raskaampia kavereita mistä olemme tähän mennessä hyötyneet, Toijala pohtii.

– Myös kotisali ja kotiolosuhteet auttavat. Jos unohdetaan kauden ensimmäisen liigaottelun Kouvot-tappio (5.10.2015), niin taipuminen Minskille (2.12.2015) on pitkässä sarjassa ainoa kerta kun olemme hävinneet kotona. Välillä olemme jopa dominoineet otteluja.

– On kuitenkin muistettava, että voittoon vaaditaan tällä tasolla huippupeli – vajaalla energialla tai heikolla heittämisellä ei näitä joukkueita kaadeta, ”Toikka” alleviivaa.