KTP:n mainio taistelu palkittiin 84-80 (39-39) -voitolla BC Nokiasta Korisliigan jännitysnäytelmässä Steveco Areenalla keskiviikkoiltana.

Kamppailu oli monien mahdollisuuksien peli aivan viimeiseen asti, ja siinä trillerissä kotkalaisten kantti kesti. Loistokasta yhteenotto ei koko ajan ollut, mutta sittenkin ehkä kauden parasta viihdettä Kotkassa tähän mennessä.

Nokian Vincent Simpson tasoitti (80-80) 34 sekuntia ennen loppua. KTP:n Markus Molenius kuittasi kuitenkin toisessa kenttäpäädyssä Darren Duncanin syötöstä. Nokialle jäi viimeiseen hyökkäykseen aikaa 16 sekuntia, mutta Duncan puolusti pallon pois Simpsonin käsistä. Samuel Haanpää pääsi vastaiskuun, ja vieraiden Daniel Bailey joutui rikkomaan.

Haanpää pussitti voittopinnat vapariviivalta. Hänelle tarjottiin kolmattakin heittoa, kun Simpson vaati liian aktiivisesti Duncanille virhettä riistosta. Nokian jenkki sai elämöinnistä teknillisen, ja KTP vaparin, jossa Haanpää ei onnistunut. Isännät saivat kuitenkin pallon sivurajalle, kun sekunteja oli jäljellä 3,4. Siinä ajassa ei sitten enää ihmeitä tehty.

KTP joutui taistoon ilman viime viikkojen tehopelaajaansa Sefton Barrettia, jonka viimesyksyinen kantapäävamma on uusiutunut. Barrettin poissa ollessa kaikkien muiden piti ottaa enemmän vastuuta työnteosta, ja sen he todella tekivätkin riippumatta siitä, paljonko peliminuutteja itse kullekin tarjottiin.

Devonne Giles (21 pistettä/14 levypalloa) ei aiheetta saanut pelistä Man of the Match -titteliä, ja hänen lisäkseen oli paljon muitakin onnistujia; Alex Herrara, Joonas Lehtoranta, Haanpää ja Molenius muun muassa ikään kuin viisikkoa täydentämässä.

– Seftonin jäädessä sivuun meidän muiden piti nostaa tasoamme. Loppu oli ”positionien” peliä, mutta onneksi me sen hoidimme. Tahtovoitto, riemuitsi Lehtoranta, jonka oma ilta oli upea.

– Onnistumiset alussa lisäsivät itseluottamusta, ja kyllähän 38 peliminuutissa pitää saada jotain aikaankin, kuittasi Lehtoranta kehut tekemisistään KTP:n sivuilla.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybovilla oli pari tärkeää teemaa otteluun lähdettäessä: Kotijoukkueen piti voittaa sellaiset 50-50 -irtopallot, jotka eivät olleet kummankaan hallussa, ja toinen oli levypallopeli. Nokiaa ei saanut päästää nopeisiin hyökkäyksiin.

– Ennen viimeistä neljännestä korostin joukkueelle hyökkäyslevypallojen merkitystä. Olimme olleet siihen asti alakynnessä, mutta viimeisellä kympillä veimme levyrit 8-3 hyökkäyskorilla, kiitteli Mirolybov.

BC Nokian valmentaja Oliver Vidinille ei tarvinnut kertoa, miksi hänen joukkueensa hävisi. Tilastoja tulkitsemalla hän hokasi sen ihan itse.

– KTP:n levypallot ja meidän pallonmenetykset sekä virheet, listasi Vidin.

Vieraiden serbivalmentaja kertoi vielä monista vammoista ja sairauksista joukkueessaan. Muun muassa KTP-kasvatti Joni Harjula jäi vatsatautisensa kokonaan Nokialle.

Mirolybovilla ei ollut tarvetta selitellä terveysongelmilla, totesipahan vain, että ”kyllähän meilläkin noita olisi”. Illan kuumaan kysymykseen, ”mikä on Barrettin tilanne”, hän vastasi ympäripyöreästi.

– 40 minuuttia ennen ottelua Sefton ilmoitti, ettei hän pysty pelaamaan. Alkulämmittelyssä Barrett halusi päästä vielä kokeilemaan vain todetakseen, että kamppailu jää väliin. Tästä eteenpäin mennään niin, että mies tulee kentälle heti kun pystyy pelaamaan, selvitti Mirolybov.

Syksyllä ”Air Canada” oli alaraajavamman takia poissa rivistä kuusi viikkoa.

KTP kohtaa Seagullsin Helsingissä lauantaina.

– Edelleenkin mennään peli kerrallaan. Onhan tämä tahti melkoinen. Meillä on yhdeksässä päivässä viisi ottelua. Voi olla, että huomenna fysioterapeutillamme on työntäyteinen päivä, sanoi Mirolybov keskiviikkona.