Tampereen Pyrintö pääsi juhlimaan 120-vuotista historiaansa kaatamalla Pyynikillä Korisliigan sarjakakkosen Kauhajoen Karhun 87-71 (46-35).

Pyrintö aloitti pelin terävästi 7-0, kun Joonas Cavén pääsi rymistelemään rautoja puolinopean hyökkäyksen päätteeksi vasemmasta laidasta. Karhu ei kuitenkaan katsellut vierestä kauaa, vaan kiri kiinni. Topias Palmi vei suoraan kuljetuksesta kolmosellaan Pyrinnön 23-15-johtoon avausneljänneksen päätteeksi.

Toisella neljänneksellä Pyrintö joutui odottamaan hetken todellista repeämistä, kunnes Ricky Minardin kaukoheitto ja J’Nathan Bullockin yksi vuoden näyttävimmistä donkeista siivittivät Pyrinnön karkumatkalle. Puoliajalle mennessä Pyrintö oli turvallisessa 46-35-johtoasemassa.

Puoliajan jälkeen Karhu toteutti hyökkäyspeliään huomattavasti älykkäämmin Pyrinnön intensiteetin laskiessa. Bojan Sarcevic ja Antti Kanervo pääsivät rankaisemaan kotijoukkueen puolustusta vuorotellen Karhun päästessä parhaimmillaan tasoihin 57-57. Minardin vapaaheitot veivät kuitenkin Pyrinnön 59-57-tilanteessa päätösneljännekselle.

Minard oli päättänyt voittaa ottelun skoraten viimeisen neljänneksen ensimmäiset 4 pistettä, Cavén jatkoi erinomaisia otteitaan ja Petri Heinonen osoittautui liian liukkaaksi Karhu-puolustajille. Neljänneksen puoleen väliin mennessä Pyrintö oli kerännyt kaksinumeroisen johdon ja pääsi tyylittelemään lopputuloksen vielä muutamalla Williams-Cavén-alley-oopilla.

– Erinomainen tapahtuma ja Pyrinnölle rakas kiistakumppani vielä vastassa. Pelaaminen näytti 32 minuuttia erittäin hyvältä verrattuna siihen, että kuinka kauan olemme tällä nipulla olleet kasassa. Aloitimme ensimmäisen ja viimeisen neljänneksen todella hyvin. Kolmannella neljänneksellä annoimme Karhun hetken pelata vahvuuksillaan. Joonas Cavén on parhaimmillaan häikäisevä pelaaja, Ricky Minard parantaa jatkuvasti ja Bullock tuo energiaa, ison kropan ja hyökkäyspäähän moniulotteisuutta, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen hehkutti suojattejaan Pyrinnön sivuilla.