Bisons joutuu kovan paikan eteen keskiviikkona. Luvassa on vierasmatsi sarjajohtaja Katajan tuvassa Joensuussa.

Ennakkosuosikin viitan voi heittää huoletta kotijoukkueen harteille. Kataja on hävinnyt Korisliigassa vain neljä ottelua. Bisonsin tappiomäärä on tuplasti suurempi. Tällä hetkellä pohjoiskarjalaiset porskuttavat viiden ottelun voittoputkessa. Voittamaton Kataja ei kuitenkaan ole. Katajalle viimeisen tappion tuottanut Pyrintö suorastaan murskasi joensuulaiset (94–69). Kaukana voitosta ei ollut BC Nokiakaan, joka kärsi pisteen tappion itärajalla tammikuussa (82–81).

Bisons on kohdannut Katajan vasta kertaalleen tällä kaudella. Uuden vuoden aatonaattona pelattu ottelu kääntyi tiukkojen vaiheiden jälkeen joensuulaisille kymmenen pisteen erolla (79–89). Pelin ratkaisi Teemu Rannikko, joka osui kovissa kolmosissa ratkaisevalla hetkellä. Rannikko valittiin vastikään Korisliigan tammikuun pelaajaksi.

Katajan joukkue on liigan kovin skoraaja. Se tekee ottelua kohden eniten pisteitä, peräti 90. Bisons löytyy sarjan toisesta päästä 76 pisteen keskiarvolla. Tämä on huomattu myös Biisonien toimistolla.

– Meidän kannalta avainpointti on puolustuspäässä. Katajalla on kykyä yltää korkeapisteisiin otteluihin ja meidän pitää pystyä rajoittamaan sitä, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson totesi loimaalaisten sivuilla.

Olennaisessa osassa tavoitteen saavuttamisessa on Katajan parhaan pistemiehen, Trevis Simpsonin pimentäminen. Laituri keikkuu liigan pistetilaston pronssipallilla 18 pisteen keskiarvollaan.

Levypallotilastossa joukkueet ovat sarjassa perätysten, Bisons kuudentena ja Kataja seitsemäntenä. Kummankaan varsinainen leipälaji levypallot ei ole ollut tällä kaudella, sillä keskiarvot pyörivät 37 tienoilla.

– Katajalla on ollut viikko aikaa valmistautua, joten he ovat epäilemättä valmiina, Gibson ennakoi tulevaa ottelua.

Bisons lähtee otteluun melko tavanomaisella kokoonpanolla. Ronnie Clark ei ole vieläkään mukana. Eero Aaltonen lähtee matsiin, jos hänen seurasiirtopaperinsa FoKoPosta ovat kunnossa. Jacob Burtschi lähtee pelipäivän aamuna kohti Oklahomassa sijaitsevaa kotiaan.