Tampereen Pyrintö pelaa perjantaina 12.2. klo 18:30 Karhuvuoren Steveco Areenalla KTP-Basketia vastaan.

Perinteikäs KTP pelasi murheellisen alkukauden vajoten selkeästi Korisliigan sarjataulukon pohjalle, mutta hiljalleen 24 SM-mitalia ja vuodesta 1957 yhtäjaksoisesti Suomen korkeimmalla sarjatasolla pelanneet kotkalaiset ovat alkaneet taistelemaan tosissaan putoamista vastaan. Nyt KTP:llä on koossa 7 voittoa ja 19 tappiota, kun taas 9. sijalla majailevalla Kobrilla on 9 voittoa ja 17 tappiota.

Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti kummankin kotikentällä. Marraskuun puolessa välissä Pyrintö oli parempi Pyynikillä numeroin 80-65. Karhuvuoressa KTP onnistui tammikuun alussa pistämään Pyrinnön tiukoille 71-75, mutta lopulta Pyrintö pääsi matkustamaan takaisin Tampereelle sarjapisteet vyöllään.

– ​Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kotkassa oli erittäin fyysinen vääntö ja uskoakseni samanlainen tullaan näkemään myös tällä kerralla. Kotka on kookas joukkue, jota vastaan tulee olla valmiina kamppailemaan 50-50 tilanteissa koko ajan. Uskoakseni joukkueessamme viime viikon loppupuolelta saakka jyllännyt flunssaepidemia on saatu selätettyä ja pääsemme täydellä miehityksellä otteluun. Alkuviikko on vielä mennyt suurimmalta osalta joukkueesta sairasteluun, mutta olemme päässeet pari päivää valmistautumaan Kotkan kohtaamiseen. Meidän tavoitteemme on tuoda viimeaikainen hyvä kotiotteluiden vireemme myös vieraskentälle. Tähän tavoitteeseen päästäksemme on joukkuepuolustuksen toimittava koko 40 minuuttia, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen paaluttaa seuran kotisivuilla.