KTP-Basketin runkosarjaa 2015-16, on jäljellä vielä 10 ottelun verran. Päävastustaja Lapuan Kobrat kasvatti viikonloppuna välimatkan neljään pisteeseen, mutta tarina on vielä kesken.

KTP:n ja Pyrinnön osalta perjantai päättää jo kolmannen kvartaalin runkosarjasta, joten KTP:n loppukirin on kohta pakko alkaa. Vierassalit tuntuvat olevan täysin tekemättömiä paikkoja kerrasta toiseen, joten Karhuvuoren taikaan on pakko luottaa. Steveco Areenalle saapuu tällä kaudella vielä viisi joukkuetta (Pyrintö, Nokia, Kataja, Seagulls, Karhu).

– Koko vuosi 2016 on puhuttu otteluiden tärkeydestä, mutta totta kai nämä viisi kotiottelua ovat erityisen tärkeitä. Kotona on keskimäärin helpompi voittaa, ja meidän kohdalla se on vain korostunut tällä kaudella. Kahden kotihallimme, Karhuvuoren ja Kisahallin lisäksi emme ole voittaneet missään muualla, Anton Mirolybov lohkaisee KTP:n sivuilla.

KTP:n vaikeaa kautta synkistää entisestään terveysongelmat. Markus Molenius on alaraajavammansa takia sivussa arviolta kaksi viikkoa ja Sefton Barrettin pelikunto on edelleen täysi mysteeri hänelle itselleenkin. Huoltokopissa on ollut harmittavan vilkasta muidenkin pelaajien toimesta.

– Terveystilanne ei ole millään lailla optimaalinen, ja kokoonpano lyödään jälleen lukkoon vasta juuri ottelun alla. Mutta luonnetta on moni pelaaja osoittanut pelaamalla vaivoistaan huolimatta, Mirolybov taustoittaa.

Jälleen kolmen ottelun tappioputkeen ajautuneen KTP:n valopilkuksi on nousemassa LaMarcus Reed. Kauhajoella (16/4) ja Kouvolassa (20/8) taitojaan väläytellyt laituri pukee nyt ensimmäistä kertaa päälleen KTP:n kotipaidan. Hyvin heittävä ja liiaksi lähentelevät puolustajat nopeudellaan hyvästelevä Reed on tehnyt vaikutuksen myös uuteen päävalmentajaansa.

– Reed on äärimmäisen nopea pelaaja, jota meidän pitää pystyä hyödyntämään vielä paremmin avoimella kentällä. Todella vaikea puolustettava ja on ottanut myös hyvin roolia harjoituksissa. Hänellä on kaikki huippupelaajan ominaisuudet, joten en ihmettele yhtään pääsyä Ranskan Pro A:han, ”Ponttis” kehuu.

Mikäli Sefton Barrett on pelikuntoinen, näemme väistämättä uudenlaisen KTP:n. Alex Herrera ottaa tällöin huilivuoron ja KTP vaihtaa kahden slasherin taktiikkaan.

– Sitten olemme vähän pienempi, mutta heittävämpi ja liikkuvampi joukkue. Lopulta kyse on kuitenkin siitä, miten me pelaamme kimpassa, Mirolybov sanoo.

42-vuotias Damon Williams on aloittanut Pyrinnön kaksi edellistä ottelua vaihtomiehenä. Tätä ennen, miehen 512 ottelun Korisliiga-uralta löytyy tasan yksi merkintä penkiltä aloittamisesta (23.2.2008). Todennäköisesti kyseessä on kuitenkin täysin miehen oma valinta, sillä Williams on edelleen Pyrinnön ykkönen niin pisteissä (15,0), kuin levyissäkin (9,6).

– Kyseessä on niin taitava pelaaja, että hänet voi vaihtaa sisään mille pelipaikalle tahansa. Eiköhän siellä vain katsella miten peli alkaa kulkea, ja vaihdetaan Damon sinne missä on tarvetta, Mirolybov arvelee.

Parhaimmillaan Williams on jaksanut katsoa ottelun alkua penkin puolelta 4 minuuttia ja 54 sekuntia, joten kauaa ei legenda varmasti perjantainakaan anna itseään odottaa.

KTP on perjantaina vahvoilla, jos se pystyy lyömään kapulaita tamperelaisten rattaisiin kahdella tärkeällä osa-alueella. Pyrintö on edelliset kahdeksan kautta ollut sarjan top 3 –joukkue levypalloissa, eikä tämäkään kausi näytä tekevän poikkeusta.

– Pyrintö on levypalloissa helkkarin hyvä ja meidän vastaus siihen on kovuus. Jos me annamme helppoja hyökkäyslevypalloja, juoksee Pyrintö aivan varmasti niistä helppoja koreja, Mirolybov painottaa.

Tämän kauden Pyrintö on myös kolmosissa toistaiseksi liigan toiseksi paras joukkue (36%).

– Sanoisin, että Pyrintö on liigan ainoa joukkue, jossa jokainen pelaaja pystyy heittämään kolmosia. (J’Nathan) Bullock ei ole vielä osunut, mutta (Antero) Lehto, (Topias) Palmi, (Joonas) Caven ja (Ville) Pekkola ovat kaikki olleet 40 prosentin heittäjiä tällä kaudella, Ponttis päättää.