Kotimaan koriskenttien tunnetuin taikuri tuo sirkuksensa Kouvolaan, kun hallitseva mestari Joensuun Kataja saapuu Mansikka-aholle Teemu ”Taikuri” Rannikon johdolla. Vaikka Kouvot pelaakin kotisalissaan on se äärimmäisen kovan haasteen edessä kohdatessaan tämän hetken kuumimman Korisliigajoukkueen.

Kataja johtaa tämän kauden kohtaamisia 2-1, kun joensuulaiset ovat voittaneet kaksi viimeistä ja Kouvot ensimmäisen ottelun.

Kouvot onnistui voittamaan Katajan Joensuussa heti kauden avausottelussa. Joensuulaiset veivät ottelua selvästi (+21), mutta Kouvot nousi toisella puoliajalla pitkältä takamatkalta lopulta voittoon pistein 85-93 (50-37). Tämän jälkeen Kouvot hävisi Katajalle ensin kotonaan niukasti pistein 91-94 (41-45) ja kolmannessa ottelussa Joensuussa selvästi pistein 102-77 (54-46).

Kataja on ollut viime viikot hurjassa vireessä, sillä se on voittanut viimeiset kahdeksan otteluaan ja viimeisestä 10 ottelusta se kokenut vain yhden tappion. Kotonaan Kataja on hävinnyt vain Kouvoille ja kun vieraissakin (9/3) tahti on ollut jäätävää, johtaa joukkue Korisliigaa lähes ylivoimaisella piste-erolla seuraavaan. Joensuulaiset ovat vieraissakin voittaneet kolme viimeistä otteluaan. Kouvot on ollut vahva kotonaan (10/3) ja joukkue on voittanut viimeisestä 10 ottelustaan viisi ja viimeisestä viidestä kolme.

Kouvojen yksi tärkeimmistä tavoitteista ottelussa tulee olemaan Teemu Rannikon puolustaminen. Sen onnistumiseksi tarvitaan kovaa painetta palloon, puolustamista iholla ja aktiivista syöttölinjojen tukkimista/häirintää sekä tiukkaa ja riittävän aggressiivista joukkue- ja henkilökohtaista puolustusta. Rannikko on selvääkin selvemmin joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja ja mikäli taikurin päästää kuumaksi, on vastustaja hätää kärsimässä. Toinen Katajan valttikorteista on se, että joukkueessa on monta erittäin hyvää kolmen pisteen heittäjää. Rannikon (41%) lisäksi kaukoheitoissaan ovat hyvin osuneet Lamayn Wilson (44%), Trevis Simpson (38%) ja Petri Virtanen (37%). Myöskään Thomas Scrubbia (33%) ei parane jättää viivalle vapaaksi. Kataja ottaakin sarjassa eniten kolmen pisteen heittoja (28), mutta myös tarkkuus on parasta (39%). Kouvot ottaa toiseksi eniten kolmosia (26), mutta tarkkuudessa se on vasta viides (34%). Se kumpi joukkue osuu bonusviivan takaa tarkemmin, on vahvoilla myös ottelun voittajaksi.

– Katajan laadukas viisikko pystyy toteuttamaan peliä hyvin puolella kentällä, mutta kuten keskiviikkona nähtiin, niin Kataja pystyy pelaamaan myös run and gun -tyylillä tuloksekkaasti. Taikurin käsistä lähtevät vapauttavat syötöt ovat maanosan eliittiä. Me harjoittelemme edelleen asioita, joilla koemme pärjäävämme huhtikuussa. Viikon harjoituksissa on ollut hyvä intensiteetti. Meidän puolustus pysyy aggressiivisena, mutta hyökkäykseen pyrimme saamaan lisää syvyyttä sisään/ulos-pelaamisen kautta. Loppurunkosarjan agendana meillä on myös nostaa rotaatiomme kahdeksaan pelaajaan ja toivon mukaan yhdeksään. Tämä vaatii seitsikoltamme vieläkin kovemmalla tempolla pelaamista, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen toteaa seuran sivuilla.