Neljä peräkkäistä kotiotteluaan voittanut Tampereen Pyrintö saa uuden haastajan Pyynikille, kun tamperelaiset saavat vastaansa Salon Vilppaan huomenna perjantaina 19.2. kello 18:30.

Sarjataulukossa seitsemäntenä majaileva Vilpas on voittanut kaksi edellistä otteluaan, kun salolaiset voittivat helmikuun alkupuolella Kauhajoen Karhun kotonaan ja selättivät viikko sitten Kouvot vieraissa. Vilpas on saanut uutta verta koneistoonsa, kun joukkueeseen on liittynyt 201-senttinen sentteri Sherman Gray.

Pyrintö ja Vilpas ovat kohdanneet tällä kaudella jo kolmesti. Ensimmäisen koitoksen Pyrintö vei vieraissa 79-84, toisen Pyynikillä 81-68, mutta kolmannessa salolaiset vetivät pidemmän korren Salohallissa 83-63. Oman mielenkiintonsa otteluun tuo Vilppaan maineikas faniryhmä, jotka ovat tervetulleita Pyynikille torvineen ja lippuineen.

– Mielenkiintoinen ja ennakkoon tasainen ottelu edessä. Vilpas on esittänyt kahdessa edellisessä ottelussaan erinomaista koripalloa ja vahvistunut Gayllä sekä Vaenerbergillä. Joukkueen kokoonpano on tasapainoinen ja coach Tupamäellä on heittää kentälle erilaisia sekoituksia pelaajien pituus- ja nopeusominaisuudet huomioiden. Meidän tavoitteenamme on jatkaa hyvien kotiotteluidemme sarjaa ja tuoda kentälle energinen ilme. Puolustuksellisesti Vilpasta ei saa päästää juoksemaan kenttää ja Wigginsin sekä Prattin masinoimaa hyökkäystä tulee saada pois rytmistä, johon he ovat tottuneet. Omassa hyökkäyspäässä meidän on jaksettava olla tarpeeksi kurinalaisia ja kärsivällisiä löytääksemme parhaan ja korkeaprosenttisimman heittovalinnan joukkueen kannalta, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen miettii tamperelaisten sivuilla.