KTP-Basketin viikonlopun ohjelmassa on vierailu hyvävireisen kilpakumppaninsa, neljä pistettä edellä olevan Salon Vilppaan vieraaksi. Viimeisistä pudotuspelipaikoista, ja toisaalta myös putoamista vastaan taistelevat joukkueet kohtaavat äänekkään salolaiskatsomon ja YLE:n kameroiden edessä lauantain päiväottelussa.

KTP ei pääse Salohalliinkaan parhaalla kokoonpanollaan, sillä Joonas Lehtoranta on hyvin todennäköisesti sivussa flunssan takia. Markus Molenius sen sijaan palaa yli kolmen viikon tauon jälkeen kokoonpanoon, mutta pelaaminen on vielä epävarmaa.

– Mole treenasi perjantaina ensimmäisen kerran joukkueen mukana, mutta voi olla, että tämä peli tulee vielä liian nopeasti, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov miettii kotkalaisten sivuilla.

Amerikkalaisten osalta ykkösoptio on jatkaa voitokkaalla nelikolla, mutta Sefton Barrettin vamman kanssa joudutaan edelleen elämään päivä kerrallaan.

– Jos ihmeitä ei tapahdu, niin Barrett pelaa ja (Alex) Herrera huilaa, Mirolybov paljastaa.

Vilpas pitää tällä hetkellä hallussaan viimeistä pudotuspelipaikkaa. KTP ajaa raivoisasti takaa, mutta salolaiset ovat kaikkea muuta kuin helppo saalis. Vilppaan meno on ollut vakuuttavaa koko helmikuun, sillä se on murskannut Kauhajoen 18 pisteellä ja hakenut Mansikka-aholta harvinaisen Kouvot-päänahkan. Tappiot se on kärsinyt Pyrinnölle ja Bisonsille, ennen sen pajatson tyhjenemistä. Molemmat tappiot ovat vieraskentiltä ja kokonaisen pisteen suuruisia.

– Vilpas on ollut viime aikoina helkkarin hyvä. Joukkue pelaa korkealla itseluottamuksella ja näkee, että se nauttii pelaamisesta yhdessä, Mirolybov kehuu.

Liukasliikkeinen Doug Wiggins (16,0/5,3s) on ollut KTP:llekin se pahin viikinki, mutta Mirolybov painottaa erityisesti Salon ison osaston pysäyttämistä.

– Nostaisin esiin kaksikon Austin Dufault – Juho Nenonen. Meidän pitää onnistua eliminoimaan erityisesti heidän kaukoheittopeli.

Vilpas on sarjan parhaita kaukoheittojoukkueita ja mainitut korinaluspelaajat ovat olleet sen tarkimmat yksilöt. Yhteensä 407-senttinen tuplatorni on pommittanut kaaren takaa lähes 40-prosentin tarkkuudella.

– Ja sen verran vedän kotiinpäin, että nostan myös Okko Järven nimen esiin. Okko on pelannut viime aikoina jäätävän hyvin, ”Ponttis” sanoo.

Hongasta Saloon täksi kaudeksi siirtynyt Järvi (7,1/2,1) kuuluu Mirolybovin valmennettaviin alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Vilppaan kannattajat ovat tuoneet synkkien korisuutisten keskelle positiivista väriä. Punaista fanimerta ei ole voinut näkemättä ja kuulematta eri paikkakunnilla ja lauantaina Salohallissa on lupa odottaa äänekästä ja runsaslukuista kotiyleisöä.

– Huhujen mukaan halli on täysi (kapasiteetti 1612) ja meteliä tulee varmasti riittämään. Mahtava koristapahtuma tulossa, Mirolybov päättää.