Pyrinnön koetinkivi juuri ennen siirtorajan umpeutumista on hallitseva Suomen mestari ja ansaitusti myös tämän Korisliiga-kauden ennakkosuosikki Kataja Basket. Joensuulaiset porskuttavat runkosarjan kärjessä vaarallisella hyökkäyspelillään, jota johtaa virtuoosimainen Teemu Rannikko.

Kataja on kerryttänyt mainetta ”Taikuri” Rannikon ympärille kootulla viisikolla, jossa Lamayn Wilson, Trevis Simpson ja Thomas Scrubb toimivat Rannikon lisäkäsinä pistetehtailussa. Oman lisänsä tuo Katajan uusi kiinnitys palloskriinien tekijäksi eli 206-senttinen Tony Easley.

Runkosarjan viidentenä olevan Pyrinnön kannalta edessä on jälleen tärkeä ottelu ajatellen kotiedun jahtaamista pudotuspeleihin. Pyrinnön edelle (14 voittoa/ 14 tappiota) on Kouvot (16/13) ja turbulenssissa oleva Bisons (17/11). Ensiesiintymisensä Pyrinnön paidassa tekee myös uusi ulkomaalaispelaaja Esian Henderson.

– Runkosarjan voittoa kohti marssiva Kataja on pelannut erinomaisesti. Heidän erittäin laadukas viisikko toteuttaa hyökkäyspäässä asioita vaikuttavalla tavalla. Lisäksi joukkue on äärimmäisen kova kotonaan, joten helppoa pisteiden vieminen Joensuusta ei tule olemaan. Isoina teemoina ovat palloskreenin puolustaminen, levypallopelaaminen sekä kärsivällinen omien asioiden toteuttaminen. Lisäväriä otteluun tuovat varmasti myös joukkueiden uudet kiinnitykset, joten kaikin puolin varmasti mielenkiintoinen ja hieno koripallo-ottelu edessä, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen toteaa Pyrinnön sivuilla.