Salohallissa nähtiin peräti 1848 katsojaa, kun Vilpas ja KTP iskivät yhteen. Vilpas pääsi kotiyleisönsä edessä tuulettamaan tärkeää 74-66-voittoa.

Koripallo on merkillinen peli. Muutamassa minuutissa tilanteet voivat kääntyä täysin päälaelleen ja se nähtiin taas kerran Salohallissa. Seitsemän pisteen puoliaikajohto leveni kolmannella jaksolla jo 24 pisteeseen ja peli näytti pelatulta. Viimeinen kymppi oli kuitenkin kotijoukkueelle tuskainen. KTP sekoitti paikkapuolustuksellaan Vilppaan pelin hetkeksi ja nousi loppuhetkillä jo kuuden pisteen (72-66) päähän. Coach Tupamäen ryhmä hallitsi maltilla loppuhetket ja otti tärkeät kotipisteet kahdeksan pisteen erolla. Ensimmäinen välietappi kahdeksan viimeisen ottelun sarjasta on siis hoidettu kunnialla kotiin. Vaikka peli ei noussut miksikään klassikoksi, Vilpas nousi voitolla takaisin sijalle seitsemän. Seagullsien kotitappion myötä kuutoseksi on vain kahden voiton matka.

Päätösjakson puolivälissä Vilppaan johto oli yhä turvallisesti 19 pistettä, mutta se ei riitä koripallossa, sillä peli kestää 40 minuuttia. Jostain syystä kotijoukkue lopetti keskittymisen tekemiseensä. Otettiin turhan nopeita heittoja ja paiskottiin palloa yli rajojen. Koko pelin yllättävän lämpöisenä käynyt Sefton Barrett nousi omalle tasolleen ja teki peräti 14 pistettä. Vilppaan onneksi muilta ei hirveästi apuja tullut ja kahdeksan pisteen kotivoitto jäi voimaan.

– Jouduin peluuttamaan Sherman Gaytä hieman liikaa, kun (Austin) Dufault ja (Juho) Nenonen saivat neljännet virheensä. Alex (Vaenerberg) oli erinomainen ja toi energiaa meidän peliin. Hän pelasi tänään ykköspaikalla paremmin kuin Wiggins ja pystyi pitämään pelin kontrollissa ja hyökkäsimme nopeammin hänen kanssaan, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki arvioi Vilppaan tiedotteessa.

– 18 hyökkäyslevypalloa on hyvä, mutta kun heittää noilla prosenteilla, mahdollisuuksia on paljon enemmän. Pelimme oli tänään hermostunutta. Neljännellä jaksolla Kotka meni paikkaan ja saimme muutaman hyvän heittopaikan, mutta ei uponnut. Menetettiin palloja ja otimme liian nopeita heittoja. Iski kollektiivinen jännitys emmekä olleet fiksuja. Sherman Gay haki tärkeitä hyökkäyslevyreitä ja Alex Vaenerberg oli erinomainen, Tupamäki kertasi ottelua.