Korisliigassa nähtiin keskiviikkona pari mojovaa yllätystä, kun Kataja kaatui Kymenlaaksossa ja Bisons-lauma osoitti heräämisen merkkejä.

Kärkijoukkue Kataja matkasi sarjajumbo KTP:n vieraaksi ilman Teemu Rannikkoa, joka kärsi yläraajavammasta. KTP otti äärimmäisen tärkeän voiton kukistaessaan sarjakärjen 92-85 (46-32). KTP iski heti ensimmäisellä kympillä viemällä sen nimiinsä 10 pisteellä ja kasvatti johtoaan toisella neljänneksellä. Kataja sai hyökkäyspelinsä kulkemaan kolmannella neljänneksellä ja nousi ohi päätösneljänneksen alussa. KTP pystyi kuitenkin rakentamaan pienen hajuraon, jonka se pystyi säilyttämään loppuun saakka ja näin kotkalaiset pääsivät juhlimaan arvokkaita pisteitä. Kotijoukkueelta Sefton Barrett tilastoi 21/10 eikä Devonne Giles jäänyt juuri heikommaksi 20/10 saldollaan. Samuel Haanpää heitti lisäksi 18 pinnaa. Katajalta Tom Easley pussitti 21, Trevis Simpson 20, Lamayn Wilson 16, Thomas Scurbb 15 ja Petri Virtanen 11 pistettä.

Bisons osoitti, ettei sen taisteluhenki ole laantunut, kun se voitti kärkikamppailussa Karhun selvästi 101-75 (39-31). Bisons vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä 22-12 ja ratkaisi ottelun lopullisesti toisella puoliajalla, kun se oli selvästi Karhua edellä.

Tuukka Kotti ja PJ Hill tehoilivat 19 pistettä ja lisäksi Kotti kahmi 11 levypalloa. Tuore tulokas Josh Sparks debytoi Korisliigassa 19 pisteellä ja Yannick Franke 14 pinnalla. Ronnie Clark heitti 16 ja Ville Mäkäläinen 13 pistettä. Karhulta Lawrence Kinnard tilastoi 21 pinnaa, Mikko Koivisto rokotti entistä seuraansa debyytissään 13 pisteen edestä, Lance Williams, Juho Lehtoranta ja Cade Davis saivat kasaan 10 pinnaa.

Pyrintö vietti murskajaisia kotihallissaan Kobrien kustannuksella. Pyrintö oli ottelussa vahvempi 106-69 (60-32)-numeroin. Pyrintö otti jo ensimmäisellä puoliajalla Kobrilta luulot pois mentyään tauolle 28 pisteen johtoasemassa ja sitä myöten ottelu oli pitkälti paketissa.

Antero Lehto oli Pyrinnön tehokkain 19 pisteellä, mutta myös J’Nathan Bullock (17), Esian Henderson (17), Mikael Sandberg (13), Damon Williams (13) sekä Ricky Minard (10) olivat hyvällä pelipäällä. Kobrilta Darien Brothers heitti 14 ja Damen Bell-Holter 13 pistettä.

Kouvot piti pisteet kotonaan, kun se voitti Seagullsin 92-76 (45-45). Ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen, kun ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä Kouvot ja toisen Seagulls. Ottelu ratkesi kolmannella jaksolla, kun Kouvot nykäisi kaulan ja liihotti sen turvin voittoon saakka.

David Gonzalvez oli Kouvojen ykkönen 25 pisteellä, mutta Ville Kaunisto säesti tehokkaasti 19 pisteellä, DJ Richardson heitti 17 ja Thomas Gipson 15. Seagullsilta Timo Heinonen ja Terrence Watson saivat kasaan 16 pistettä, Carl Lindbom 14 ja Jason Conley 10.

Vilpas otti tärkeät pisteet kaataessaan BC Nokian kotonaan 85-77 (47-38). Vilpas oli koko ottelun niskan päällä ja Nokian viimeisellä neljänneksellä alkanut kiri toi näätäpaidat kantaan, mutta voittoon saakka joukkueen puristus ei riittänyt.

Austin Dufault oli kotijoukkueelta pelipäällä 23 pisteellä, Sherman Gay heitti 15, Monyea Pratt 13 sekä Doug Wiggins sekä Okko Järvi 11. Nokialta Dragan Labovic oli tehokas 27 pisteen saldollaan ja hän heitti kolmosensa tehokkaasti 6/8. David Kravish tilastoi 19 ja Henri Hirvikoski 14 pinnaa.

Sarjataulukossa Bisons nousi Karhun rinnalle toiseksi ja KTP nousi tasapisteisiin Kobrien kanssa. KTP:lla on enää yhden voiton verran matkaa pudotuspelirajalle.