Loimaan Bisonsin taival Itä-Euroopan VTB-Liigassa sai jatkoa sunnuntaina, joukkueen matkustaessa Pietariin Zenitin vieraaksi. VTB-Liigassa neljättä sijaa hallussaan pitävä Zenit osoitti vahvuutensa jo kamppailun avauspuolikkaalla, juosten lopulta Bisonsilta karkuun ja turvalliseen 106-73 (63-36) –kotivoittoon.

Loimaan Bisons jatkoi Itä-Euroopan VTB-Liigan urakkaansa sunnuntaina vierasottelulla Pietarissa. Zenitin vieraaksi matkustanut Bisons lähti kokoonpanomuutostensa myötä selkeänä altavastaajana päivän otteluun, eikä sarjassa neljättä sijaa hallussaan pitävä Zenit jättänyt kysymysmerkkejä joukkueiden voimasuhteista.

Vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Zenit juoksi avausjakson jälkeen Bisonsilta karkuun ja vakuuttavaan 106-73 (63-36) –kotivoittoon. Tappion myötä Bisons jatkaa VTB-Liigassa sijalla 12, mutta kolme ottelua takana vaanivaa VEF:ia enemmän pelanneena.

Sunnuntain kamppailun avausjakso oli biisonilauman näkökulmasta vielä varsin pirteää ja ennakkoluulotonta, onnistumisten sävyttämää koripalloa. Ottelun kuudennella peliminuutilla Tuukka Kotti toi vierailijat kolmen pisteen päähän isännistä, mutta Zenitin kivenkova rutiinitaso riitti pitämään loimaalaiset hajuraon päässä jakson loppuun asti. Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen kirjattiin lopulta Zenitille seitsemän pisteen marginaalilla.

Toisen jakson kolmannelta minuutilta alkanut noin neljän minuutin pätkä vei kuitenkin kotijoukkueen ratkaisevalle karkumatkalle ja erkaannutti Bisonsin ottelun voittotaistelusta. Neljän minuutin jakson nimiinsä numeroin 19-4 vienyt Zenit kasvatti eron 22:een pisteeseen, eikä päästänyt vierasjoukkuetta enää iskuetäisyydelle tämän jälkeen.

Kamppailun toinen puoliaika ei pitänyt sisällään enää minkään sortin suuria hienouksia, mutta Zenitin vahva ja laaja, kovia kansainvälisen tason pelaajia täynnä oleva kokoonpano esitti ajoittain pelinopeudeltaan ja –kovuudeltaan sellaista koripalloa, mitä jokainen lajia seuraava ihminen katselee mielellään suosikkijoukkueesta riippumatta.

Pelisuunnitelmaansa loppuun asti tinkimättömästi toteuttanut Zenit johti ottelua parhaimmillaan peräti 40 pisteellä, mutta Bisons ei lopettanut taistelua päätösjaksollakaan, vieden nimiinsä kamppailun viimeisen kymmenminuuttisen. Päätösnumeroiksi Pietarissa kirjattiin kuitenkin Zenitin vakuuttavat 106-73 (63-36) –voittolukemat.

Bisonsin valopilkkuina sunnuntain vaikeassa ottelussa loistivat 16 pistettä ja 5 levypalloa tililleen kirjauttanut Tuukka Kotti sekä 15 pistettä mieheen heittäneet P.J. Hill (15/4/3 syöttöä) ja Yannik Franke (15/6/2 syöttöä).