Petteri Koposen BC Himki katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa VTB-liigassa voittamalla vieraskentällä volgogradilaisen Krasni Oktjabrin 80-78 (47-31). Himkin uudelle päävalmentajalle Dusko Ivanovicille kyseessä oli hänen ensimmäinen voittonsa moskovalaisjoukkueen päävalmentajana.

Himki keräsi ison johdon ensimmäisellä puoliajalla ja johti peliä parhaimmillaan 20 pistettä kolmannen neljänneksen alussa. Volgograd äityi kuitenkin hurjana takaa-ajoon, jonka päätteeksi kotijoukkueella oli vielä mahdollisuus viedä peli jatkoajalle, mutta Himkin puolustus pakotti Volgogradin menetykseen.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutten siihen, miten peli eteni. Ensimmäisellä puoliajalla teimme asioita oikein, mutta erityisesti viimeisellä 10 minuutilla emme puolustaneet ja meillä oli suuria vaikeuksia hyökkäyksessä, Ivanovic kommentoi.

Koponen pelasi vajaat 17 minuuttia pussittaen 2 pistettä ja jakaen 3 syöttöä. Himkin tehokkaimmat olivat Aleksei Shved (24/4/3 syöttöä) ja Tyrese Rice (15/1/7). Kotijoukkueen ykkönen oli Ekene Ibekwe (19/11/6).

Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners voitti Saksan Bundesliigassa ylivoimaisesti Baskets Bonnin 78-48 (39-24). Skyliners ratkaisi pelin käytännössä jo ensimmäisellä neljänneksellä pysäyttäen vieraat vain neljään pisteeseen.

Shawn Huffin Ludwigsburg taas hävisi vieraissa Brose Basketsille 64-79 (32-43). Huff heitti 9 pistettä ja haki yhden levypallon 21 minuutissa.