Suomi-koriksen superlupaus jättää arvostetun tähdistöottelun väliin

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomi-koriksen suurlupauksiin lukeutuva Lauri Markkanen, 18, valittiin taannoin lukioikäisten kansainväliseen Nike Hoop Summit -tähdistöotteluun, joka pelataan Portlandissa 9. huhtikuuta. ”Muun Maailman” tähdistöjoukkueeseen vasta kolmantena suomalaisena kautta aikain nimetty Markkanen jää Nike Hoop Summitin sijaan kotimaahansa harjoittelemaan.

– Oli luonnollisesti suuri kunnia tulla kutsutuksi Nike Hoop Summitiin ja haluan kiittää valitsijoita, Markkanen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Olen kuitenkin päättänyt tehdä valinnan jäädä Suomeen ottelun ajaksi harjoittelemaan. Kevään aikana ohjelmassa oli niin ylioppilaskirjoitukset kuin HBA-Märskyn reissu Yhdysvaltoihin. Lisäksi olen ollut yli kuukauden pelaamatta. Juuri nyt on tärkeää päästä harjoittelemaan kunnolla jäädä kesän maajoukkuetapahtumia ja syksyllä käynnistyvää yliopistokautta varten.

Markkanen on ensi kesänä ehdolla sekä Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueeseen, joka isännöi ikäluokkansa EM-kisoja Helsingissä ensi heinäkuussa, että miesten Susijengiin, joka pelaa heinä-elokuussa kotimaaottelut Tampereella, Helsingissä ja Espoossa.

Syksyllä 2016 Markkanen aloittaa tulokaskautensa USA:n yliopistoliiga NCAA:n kestomenestyjä Arizona Wildcatsissa.

Vuodesta 1995 järjestetty Nike Hoop Summit on marssittanut vuosittain kentälle USA:n ja maailman parhaat 18–20-vuotiaat. Tähdistöottelun historiassa ovat esiintyneet kautta vuosien mm. Kevin Garnett, Dirk Nowitzki, Derrick Rose, Kevin Durant sekä Anthony Davis.

Suomalaispelaajista Nike Hoop Summitiin on kautta aikain kutsuttu Teemu Rannikko (1999, 2000) sekä Petteri Koponen, joista Koponen esiintyi “Muun Maailman” tähdistöjoukkueessa huhtikuussa 2007 mm. Ranskan Nicolas Batumin rinnalla.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta