Bisonsin toiseksi viimeinen ottelu päättyi ennakko-odotusten mukaisesti suurilukuiseen tappioon. Loistavaa kautta palloileva Avtodor haki liikuntahallista 49 pisteen helpon 135-86 (67-44)-voiton.

Bisons pysyi ensihetket vierasjoukkueen tuntumassa, mutta jo ensimmäisellä neljänneksellä kävi selväksi, kumpi määräisi ottelun tahdin. Reggie Williamsin (31/3/6/1r) johdolla saratovilaiset paukuttivat 22 pistettä ensimmäiseen viiteen minuuttiin Biisonien onnistuessa viidessä. Neljänneksen vanhetessa Bisons sai paremmin otetta korintekoon, mutta Avtodor nakutti 38 pistettä jo ensimmäisellä kympillä.

Bisonsin alapelaajat olivat Erkka Lahti (2/4) ja jalkojensa kanssa kamppaileva Eero Aaltonen (17/2/1). Artem Klimenko käytti surutta hyödykseen ylivoimansa matchup-tilanteissa sekä Biisonien ”isojen” varhaiset virhevaikeudet ja nakutti useamman yhden käden donkin toisen neljänneksen alkupuolella. Paljon altavastaaja-asemasta kertoo lopulliset levypallolukemat 28–60.

Biisonien hyökkäys nojasi ymmärrettävistä syistä kaukoheittoihin, alas ei ollut juurikaan asiaa. Ronnie Clark (33/3/3) oli ansaitusti kaarentakaisen kentän luottomiehenä ja varmasti kaikille kävi selväksi, että Clarkin oli käsketty heittää niin paljon kuin halusi. Mies teki työtä käskettyä ja päästi ilmoille 24 kolmosen yritystä. Niistä 10 upposi, joten hänen kolmosprosenttinsa oli kiitettävä 42. Yhteensä Bisons yritti kolmosta pöyristyttävät 50 kertaa 32 prosentin tarkkuudella.

Puolustuksessa Bisons pelasi paikkaa halki ottelun. Ratkaisulla loimaalaiset yrittivät helpottaa Aaltosen ja Lahden puolustustyöskentelyä, mutta ratkaisu toimi vain osittain. Saratovilaiset olivat yksinkertaisesti liian kovia pideltäviksi. Jokseenkin onnistuneena paikkaa voi pitää, sillä Avtodorin hyökkäyslevypallosaalis oli jokseenkin siedettävä 14, varsinkin suhteutettuna edellä mainittuun 60 levyn kokonaissaaliiseen.

– Teimme joitain asioita hyvinkin, sillä upotimme 86 pistettä tavallisesti hyvää puolustusjoukkuetta vastaan, Greg Gibson pyöritteli Bisonsin sivuilla.

Päävalmentaja kuitenkin myönsi, että voitto ei ollut tästä ottelusta edes tavoitteena.

– Päätavoitteemme oli, että kukaan ei loukkaantuisi. Olen hyvilläni, että tämä ottelu on ohi.

Avtodor Saratovin tekemät 135 pistettä ovat uusi VTB-liigan ennätys. Edellinen ennätys oli niin ikään Saratovin nimissä, kun se teki 132 pistettä Astanaa vastaan.