Vilppaalle kaksi uutta pelaajasopimusta – “Tähtäävät kaikessa tekemisessä huipulle”

Vilpas on solminut uusia sopimuksia Korisliigaan. Hienon kauden Vilppaassa pelannut Okko Järvi (20/192) jatkaa Salossa vuoden sopimuksella ja uutena miehenä Vilppaan riveihin siirtyy 195-senttinen Henri Niemistö. Torpan Poikien kasvatti pelasi viime kaudella Korisliigaa Loimaan Biisoneissa ja I divisioonaa FoKoPon riveissä. 20-vuotiaan Niemistön sopimus on myös yksivuotinen.

Vilppaan uusi päävalmentaja Joonas Iisalo on valmentanut kumpaakin nuorta miestä ja samaan kategoriaan kuuluvat myös viime viikon hankinnat Aatu Kivimäki ja Riku Laine. Nelikkoa yhdistää lisäksi useiden vuosien kokemus Suomen eri juniorimaajoukkueista.

– Olen erittäin tyytyväinen molempien sopimuksiin. Okko ja Henkka ovat vielä nuoria pelaajia, mutta aloittavat jo neljännet kautensa Korisliigassa. Molemmat tähtäävät kaikessa tekemisessä huipulle ja omaavat korkean motivaatiotason harjoitteluun ja pelaamiseen. Odotan kummaltakin harppauksia myös puolustuspäässä ja molemmille on tarjolla isoa roolia vastustajien jenkkilaitureiden pysäyttämisessä. Tällaisia pelaajia on ilo valmentaa ja auttaa urallaan eteenpäin, pohtii Iisalo Vilppaan sivuilla.

Laitahyökkääjän paikalla pelaava Niemistö on pelannut 73 maaottelua Suomen eri ikäluokissa ja sukka on heilunut niissä yli kymmenen pisteen keskiarvolla. Ura aikuisten sarjoissa alkoi kahdella kaudella I divisioonassa (ToPo-Akatemia, HBA-Märsky) ja kaudet 2013-2015 Niemistö edusti Honkaa Korisliigassa. Viime kaudella hän siirtyi Lounais-Suomeen ja pelasi Korisliigaa Loimaalla 16 ottelun verran ja I divisioonaa Forssassa 19 ottelussa.

– Henkka on poikkeuksellisen nopea ja taitava laituri pallon kanssa ja luontainen skoraaja. Hänellä on ollut pieniä vaivoja viime kaudella, mutta onneksi nuori mies pääsee nyt Salmen Villen ja Lammin Timon osaaviin käsiin. Henkan kanssa tullaan tekemään töitä catch and shoot -heiton kanssa, arvioi Iisalo uusinta hankintaa.

Vilppaan kannattajien keskuudessa kevään suuri kysymys on ollut Okko Järven tilanne. Siihen saatiin vihdoin vahvistus, kun Järvi teki vuoden mittaisen jatkosopimuksen Vilppaan kanssa. 20-vuotias Hongan kasvatti pelasi kuluneella kaudella 39 liigaottelua reilun 21 minuutin ja 7,5 pisteen keskiarvoilla ja on ehdolla liigan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi.

– Okko on kakkospaikalle atleettinen catch and shoot -heittäjä. Hän osaa lukea hyvin tilanteita close-outteja vastaan – milloin ajaa, milloin heittää ja milloin jatkaa syöttöketjua. Okon kanssa tehdään töitä pallollisena pelaamisessa ja palloscreenien käytössä, toteaa Iisalo

Järvellä on tilillään 40 nuorten maaottelua ja kyselyjä tuli hyvän kauden jälkeen luonnollisesti Salon ulkopuoleltakin.

– Erittäin hyvillä mielillä jatkan Salossa. Täällä on hommat hoidettu hyvin ja toivottavasti sama tunnelma jatkuu joukkueen sisällä ja katsomossa kuin viime kaudella. Vaikka kausi loppuikin turhan aikaisin viidennessä puolivälierässä, siitä jäi hyvät fiilikset. Loppukauden peleissä oli sellainen meininki, että en ole koskaan ennen vastaavaa kokenut. Sitä toivotaan myös ensi kaudelta, fiilistelee Järvi.

Mitkä ovat tunnelmat uudesta valmentajasta?

– Joonas on minulle tuttu valmentaja junnuvuosilta Hongan ajoilta ja varmasti oikea henkilö auttamaan minua kehittymään yksilötasolla sekä saamaan joukkue menestymään ensi kaudella, Järvi arvioi.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.