Petteri Koposen BC Himki voitti VTB-liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Kubanin jo toisen kerran. Himki keräsi vankan johdon Euroliigan Final Fouriin edenneestä Lokomotiv Kubanista ensimmäisellä puoliajalla voittaen lopulta ongelmitta 97-83 (51-37).

Himki aloitti ensimmäisen puoliajan tulikuumana nakuttaen kolmosensa kaaren takaa 10/14. Samalla moskovalaisten puolustus tukahdutti ”Lokon” hyökkäyspelin, joka jäi vain 37 pisteeseen ensimmäisellä puoliajalla.

Himki pääsi tauolle selkeässä 14 pisteen johtoasemassa ja nakutti toisen puoliajan alkuun kolme peräkkäistä kolmosta venyttäen eron 25 pisteeseen. Lokomotiv Kuban ylsi parhaimmillaan 13 pisteen päähän, mutta Himkillä ei ollut lopulta ongelmia pysäyttää vieraiden kiriä.

Koponen pelasi vajaat 21 minuuttia monipuolisesti: ”Petsku” upotti 9 pistettä, noukki 2 levypalloa, jakoi 3 syöttöä ja riisti kolmesti. Himkin selkeä ykkönen oli kuitenkin Tyrese Rice (35/1/5 syöttöä), joka pussitti kolmosensa uskomattomasti 7/8.