KTP-Basket vahvistuu mielenkiintoisella paluumuuttajalla. Jo kausilla 2008-09 ja 2009-10 Korisliigan ilmapiiriä haistellut Manuel Barnes,24, palaa Kotkaan viiden Yhdysvalloissa vietetyn vuoden jälkeen.

Suomen ja Ranskan passit omaava Barnes debytoi Korisliigassa 16-vuotiaana kaudella 2008-09 yhteensä vajaan seitsemän minuutin verran. Seuraavalla kaudella KTP:n päävalmentajaksi palasi Ray Ailus, joka aloittaa nyt jo kolmannen pestinsä Kotkassa. 17-vuotias Barnes sai Ailukselta hajaminuutteja ja nuorukainen kirjautti pistekeskiarvokseen 1,4 pistettä. Nyt 24-vuotiaana Barneksella on valmiudet ottaa itselleen huomattavasti isompi ruutu.

– Kaikki minuutit ansaitaan. Kenellekään niitä ei luvata ja harjoitusotteluiden jälkeen roolit alkavat vasta selkeytyä. Mutta olen erittäin iloinen Manun paluusta Kotkaan, Ailus sanoo KTP:n sivuilla.

Nelospaikalla viihtyvä Barnes pelasi Yhdysvalloissa kaikkiaan kolmessa eri opinahjossa. Viimeiset kaksi kautta vierähtivät Bakerin Yliopistossa, Kansasissa. Baker Wildcats pelaa NAIA-yliopistosarjaa, joka on Ailuksen mukaan verrattavissa tutumman NCAA:n kakkossarjaan. Tammikuussa päättyneellä seniorikaudella Barnes aloitti kaikki 19 pelaamaansa ottelua ja oli joukkueensa toiseksi paras pistemies (9,5).

– Olen nähnyt pelejä videolta ja Manu on kyllä fyysisesti tullut aikuisen kokoiseksi. Vahva pelaaja, jolla on omien sanojensa mukaan nykyään myös hyvä kolmonen, Ailus kertoo.

Tilastoista löytyy tukea Barnesin väitteille. 2013-14, eli niin sanotulla junior-kaudella Barnes kokeili keskimäärin kerran ottelussa kolmostaan ja osui 37-prosenttisesti. Senior-kaudellaan Barnes laittoi palloa ilmaan jo 3,5 kertaa ottelua kohti komealla 44,1 prosentin tarkkuudella.

– Manu pelaa hyvällä itseluottamuksella ja se on pelaajalle tärkeä ominaisuus. Hienoa saada uusvanha kotkalainen mukaan, päävalmentaja iloitsee.