Petteri Koponen kuului BC Himkin tehokkaimpiin pelaajiin tiistai-iltana, kun Venäjän jättiläinen Moskovan TsSKA kukisti Koposen seuran kolmannen perättäisen kerran ja eteni VTB-liigan finaaleihin. Jamar Wilsonin Partizan Belgrad selvitti puolestaan tiensä Serbian liigan välieriin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners taipui toistamiseen välierissä Ulmia vastaan.

Selkä seinää vasten pelannut Himki oli joutua jyrän alle jo kolmannen välieräottelun avausjaksolla, kun Moskovan TsSKA ampui kovilla ja siirtyi 15-24-johtoon. Himki sai kuitenkin heittopelinsä kulkemaan ja kuittasi toisen jakson nimiinsä 12 pisteen marginaalilla.

TsSKA viritteli uutta karkumatkaa kolmannella jaksolla, mutta Himki ei antautunut ja nousi vielä ottelun viimeisellä minuutilla kolmasti pisteen päähän. Viktor Khrjapan kaksi onnistunutta kakkosta ja Nando De Colon vapaaheitot takasivat moskovalaisille kuitenkin 92-95 (48-45) -voiton ja sen myötä kolmannen välierävoiton, joka takasi joukkueelle matkan VTB-liigan finaaleihin.

Penkiltä peliin tullut Petteri Koponen pelasi vajaat 27 minuuttia ja kuului joukkueensa parhaimmistoon kymmenen pisteen, viiden syötön ja kahden riiston saldollaan.

Kolmannen välierätappion myötä BC Himkin kausi sai päätöksensä. Joukkue sijoittui VTB-liigassa neljänneksi. Koponen pelasi kauden aikana kaikkiaan 35 VTB-liigan ottelua tasaisen varmasti urakoiden 11,4 pistettä, 2,0 levypalloa ja 3,6 syöttöä 21,5 minuutissa per peli.

Koponen teki takuuvarmaa työtä myös heitoissaan: kakkoset 60%, kolmoset 45,2%, vapaaheitot 91,8%.

Jamar ”Jammu” Wilsonin edustama Partizan Belgrad voitti kuudennenkin ottelunsa Serbian liigassa tallomalla Konstantinin vieraskentällä tiistai-iltana 62-86 (26-41).

Wilson kuului jälleen Partizanin moottoriin. Susijengin sähikäinen rekisteröi 19 minuutissa 12 pistettä, kaksi syöttöä, yhden levypallon ja yhden riiston.

Partizan kohtaa Serbian liigan välierissä FMP Belgradin.

Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners ajautui tukalaan paikkaan Saksan Bundesliigan välierissä, kun Ulm kukisti frankfurtilaiset kotonaan toisessa välieräottelussa 83-72 (30-32). Ulm johtaa välieräsarjaa nyt voitoin 2-0.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä kolmen jakson ajan, kunnes Augustine Rubitin (33/6) tahdittama Ulm kuittasi neljännen jakson nimiinsä 31-20.

Ulm on nyt voiton päässä Bundesliigan finaaleista.