KTP-Basket on kiinnittänyt ensimmäisen täysin uuden pelaajan ensi kauden joukkueeseen, kun 24-vuotias Villematti Kopio siirtyy Loimaalta Kotkaan. Päävalmentaja Ray Ailukselle Honka-kasvatti on tuttu jo nuorten maajoukkueesta. Sopimus on mallia 1+1.

KTP-Basketin ensi kauden joukkue rakentuu hiljalleen. Uusin hankinta on 182-senttinen takamies Villematti Kopio, jonka pelityyli on kuin tehty Ray Ailuksen pelikirjaan. Kopio pelasi viime kaudella Loimaan Bisonsin paidassa, mutta kausi oli pettymys niin joukkueelle, kuin varmasti Kopiolle itselleenkin.

– Bisonsin kausi oli nätisti sanottuna hieman kuoppainen. Kilpailu oli kovaa, eikä kausi ollut siellä varmasti kenellekään helppo, Ailus kertoo kotkalaisten sivuilla.

Kopio voitti Hongan riveissä neljä junioreiden Suomen mestaruutta, joista peräti kolme A-pojissa. ”Viltsu” oli kertaalleen pistetilaston kakkonen A- ja B-nuorissa, ja meriittilistalta löytyy myös vuoden pelaaja-tittelit niin A-junioreiden SM-sarjasta, kuin Miesten I divisioonastakin. Maajoukkuepaidan takamies on pukenut nuorten tasolla 93 kertaa.

– Valmensin Viltsua alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa, joten hän on tuttu pelaaja minulle, Ailus sanoo.

Kopio pelasi vuoden 2012 Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa yhdessä tulevan seurakaverinsa Markus Moleniuksen, sekä muun muassa Ilari Seppälän ja Joonas Cavénin kanssa. Kopio oli joukkueensa tehokkain 17,3 pisteen keskiarvolla.

– Viltsu on meille hyvä hankinta. Hän on sitoutunut, haluaa kehittyä ja tuo meille nopeita jalkoja. Hän on kakkospaikan skoraaja ja back-uppina ykköselle, Ailus kertoo.

Suomeksi siis ensisijaisesti ratkaisukykyinen heittävä takamies, joka pystyy myös tuuraamaan pelintekijää. Pisteiden valossa Kopion paras kausi on toistaiseksi 2014-15 Hongassa, jolloin sukka soi 10,6 pisteen edestä.

KTP:lla on nyt sopimukset Kopion lisäksi Markus Moleniuksen, Manuel Barnesin, Mikael Aallon, Vili Nymanin, Severi Kaukiaisen ja Joona Tuomalan kanssa. Kasassa on siis seitsemän potentiaalista ja nälkäistä nuorta miestä. Valmentajansa näköinen seitsikko.

– Nämä jätkät on juuri sellaisia kuin halusin – sitoutuneita ja kehittymishaluisia. Olen tainnut valmentaa jokaista jossain vaiheessa ja se on hyvä juttu. Tunnen jokaisen pelaajan ennestään, ja myös he tietävät mitä odottaa, Ailus päättää.