Koripallon hallitseva Suomen mestari Kouvot on tehnyt pelikauden 2016-17 kattavan sopimuksen amerikkalaistakamies Raheem Applebyn kanssa.

23-vuotias, 190-senttinen Appleby, jolla on vyöllään debyyttikausi ammattilaisena Kyproksella, on tuoreen Kouvot-luotsi Pieti Poikolan ensimmäinen pelaajarekrytointi uudessa pestissään.

– Appleby on todella nopea ja kimmoisa sekä suhteellisen ulottuva takapelaajaksi. Eniten pidän hänen puolustuksestaan ja intensiivisestä tavasta pelata koripalloa etenkin avoimella kentällä. Lausunnot rookielle haastavasta Kyproksen liigasta puolsivat valintaa. Raheem tulee Louisiana Tech -yliopistosta, joka pelasi todella aggressiivista ja prässäävää puolustusta, Poikola taustoittaa valintaa Kouvojen sivuilla.

Poikolan mukaan Kouvot pyrkii löytämään intensiiviseen pelitapaan ja puolustukseen sopivia monipuolisia ja urheilullisia pelaajia.

– Raheem täyttää nämä kriteerit mainiosti. Hän pystyy puolustamaan paikkoja 1-3, mikä mahdollistaa hänen peluuttamisen yhdessä Tuomas Hirvosen ja muidenkin nuorten takapelaajiemme kanssa. Mukavaa, että mies tarttui haaviimme, sillä Raheemilla olisi ollut muitakin ottajia, sanoo Poikola.

Appleby, jonka koripallosivusto Eurobasket päättyneen kauden valinnoissaan arvosti Kyproksen liigan parhaaksi takamieheksi, on sopimuksesta niinikään sangen innoissaan.

– Olen kiitollinen tilaisuudesta liittyä hienoon joukkueeseen ja organisaatioon. Odotan kovasti sitä, että pääsen auttamaan joukkuetta mestaruuden uusimisen tavoittelussa, hän kertoo.