Sudenpentujen sankari kehui kotiyleisöä: ”Yleisö oli korvaamaton apu”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue tarjosi jännitystä koko rahan edestä, kun se voitti suurmaa Espanjan jatkoajan jälkeen 91-90. Suomen sankarina hääri peräti 33 pistettä heittänyt Lauri Markkanen.

Espanja lukeutui yhdeksi kisojen suursuosikiksi, mutta Sudenpennut esittivät ennakkoluulotonta peliä ja nappasivat komeasti voiton jännitysnäytelmän jälkeen.

– Ei varmaan ihan joka päivä Espanjaa voiteta. Tämä oli ennen kaikkea mahtava osoitus meidän nuorelta poppoolta, että minkälaista henkistä kypsyyttä heillä on koripallotaitojen lisäksi, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Johdimme 11 pistettä ja kaveri hyydytti meidät paikalla ja passivoiduimme. Siitä nousimme vielä viimeisen puolen minuutin aikana kaksi kertaa pelin voittoon.

Koko kentän kuningas oli Lauri Markkanen, joka pussitti läheltä ja kaukaa 33 pistettä, kahmi 7 levypalloa, riisti 5 kertaa ja torjui kahdesti.

– En osaa vielä sanoa, että oliko tuo urani paras peli. Jollei ollut paras, niin ainakin yksi niistä, Markkanen virkkoi pelin jälkeen.

– Yleisöstä oli tänään aivan korvaamaton apu, hallissa oli huikea meininki. Joukkuekavereiden kanssa jutellessa piti mennä aivan lähelle, jotta kuuli jotain.

Markkasen lisäksi loppuhetkillä ratkaisijan viittaa otti Tomas Murphy, joka oli tehokkaana kentän molemmissa päissä ja etenkin jatkoajalla oli väkevällä pelipäällä.

– Tämä oli hauskin koripallomatsi, jossa olen ikinä ollut mukana. Heitimme muutaman vapaan heiton ohi ja menetimme pari kertaa pallon. Kaikesta huolimatta pysyimme aggressiivisina ja toteutimme pelisuunnitelmaa, Murphy kommentoi.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta