Susijengin ”Teräsmies”, vuodesta 2000 asti miesten maajoukkueen runkopelaajistoon kuulunut Forssan Koripoikien kasvatti Tuukka Kotti, 35, on yhden pelatun maaottelun päässä noususta kaikkien aikojen pelattujen maaotteluiden listan kärkisijalle. Ykköspaikalla majailee – toistaiseksi – yksinoikeudella Jouko Heikkinen 190 maaottelullaan.

Jyväskyläläisen HoNsUn kasvatti Heikkinen saavutti 190 maaottelun rajan 1.12.1988 Suomen EM-karsintaottelussa Ranskaa vastaan. Heikkinen on näin isännöinyt pelattujen miesten maaotteluiden kärkisijaa jo neljällä vuosikymmenellä.

Susijengin kulmakiviin jo vuosia kuulunut ja neljissä perättäisissä arvokisoissa Suomea edustanut Kotti on noussut viime vuosina Heikkisen vanaveteen ja on nyt 189 maaottelullaan vain yhden ottelun päässä Heikkisen asettamasta haamurajasta.

Kotilla on mahdollisuus nousta Heikkisen rinnalle jo lauantaina, jolloin Susijengi kohtaa Belgian Tampereella.

Kaikkien aikojen pelattujen maaotteluiden kärkiviisikkoon nousi viime kesänä myös Susijengin kapteeni Shawn Huff, 32. Huff on 160 pelatulla maaottelullaan viiden ottelun päässä listanelonen Hanno Möttölästä (165) ja yhdeksän ottelun päässä listakolmonen Risto Lignellistä (169).

Susijengi kohtaa Belgian lauantaina 30.7. Tampereen Hakametsässä klo 19:00.