Kouvot aloitti kauteen 2016-2017 tähtäävät joukkueen yhteisharjoitukset kotimaisin voimin elokuun alussa.

Nuorten EM-kisoissa mukana olleet Tuomas Hirvonen ja Arttu Saarijärvi saivat tosin hieman alkuun kaivattua lepoa tiukan kesän jälkeen, mutta tällä hetkellä nuorukaiset ovat jo palanneet tositoimiin Mansikka-ahon parketille. Ulkomaalaisvahvistukset saapuvat Kouvolaan tutusti syyskuun alkupuolella, mutta tällä kertaa poikkeuksen muodostaa rookie Justin Browning, joka pakkaa jo tällä hetkellä matkalaukkujaan kotona Yhdysvalloissa. Browningin on määrä saapua Kouvolaan jo muutaman päivän kuluttua. Raheem Appleby, Gregg Thondique ja vielä toistaiseksi signaamaton neljäs ulkomaalaisvahvistus tulevat sitten aikanaan noin kolmen viikon kuluttua perässä.

Browning saapuu Kouvolaan hyvä kesä allaan.

– Kesä on mennyt loistavasti. Tämä on ollut yksi parhaista kesistäni, sillä minulla oli nyt enemmän aikaa olla kotona ja tavata sukulaisiani kuin aikaisempina kesäkuukausina. Lisäksi sain tehtyä runsaasti hyviä harjoituksia pysyäkseni kunnossa ja kehittyäkseni pelaajana, Browning toteaa Kouvojen sivuilla.

Browning lähtee odottavaisin mielin ensimmäiseen ammattilaiskauteensa.

– Rehellisesti sanottuna en oikein osaa kuvailla tuntemuksiani. En ole lainkaan hermostunut, vaan olen enemmänkin erittäin innokas ja valmis aloittamaan ammattilaisurani Kouvoissa. Se, mitä olen hieman kuullut ennakkoon tulevasta, antaisi odottaa mielenkiintoisia aikoja. Joukkueena odotan meidän taistelevan edelliskauden tapaan mestaruudesta ja toivon meidän voittavan sen uudestaan Kouvolaan. Tiedän jo nyt jättäväni kentälle joka päivä täydet 100%, on kyse sitten harjoituksista tai otteluista. Se, mitä haluan tuoda joukkueellemme, on nimenomaan energiaa ja taistelua. Haluan pystyä puolustamaan ketä tahansa vastustajaa missä ottelun vaiheessa tahansa.

Browningilla on jo pieni ennakkokäsitys Suomesta.

– Tiedän, että Suomi on mukava paikka ja luonto on hyvin kaunis. Minulle on kerrottu, että Suomessa kohdellaan pelaajia ja ihmisiä yleensäkin erittäin hyvin. Lisäksi tiedän, että valmentajamme Pieti laittaa minut harjoittelemaan ja raatamaan kovaa päivittäin, mutta se sopii hyvin minulle.

Peluri kuvailee itseään taistelevana pelaajan, jolla on erityisesti puolustuspäässä paljon annettavaa.

– En anna koskaan periksi, vaan taistelen aina loppuun asti. Ei ole mitään väliä kuinka pahasti minut päihitetään jossain tilanteessa (jos päihitetään), vaan yritän aina jahdata kaverin kiinni ja pysäyttää hänet, riistää pallon tai blokata. Haluan kehittää itseäni yhtä aggressiiviseksi myös hyökkäyksessä kuin puolustuksessa, sillä minulla on kyllä kyky tehdä pisteitä, mutta en aina käytä tätä mahdollisuutta parhaalla tavalla hyväkseni. Kuten edellä mainitusta voi todeta on puolustuspelaaminen ollut jo monen monta vuotta vahvuuteni. Se antaa minulle suunnatonta riemua ja mielihyvää, kun onnistun puolustamaan pois vastustajan pelaajan korintekoyritykset.

Browningin koko haastattelu luettavissa Kouvojen sivuilta.