Takamies Raheem Appleby oli Kouvojen ensimmäinen kiinnitys ulkomaalaisvahvistusten tontille Korisliigakaudelle 2016-2017. 23-vuotias takamies on jo ehtinyt korkata ammattilaisuransa sillä hän pelasi viime kaudella Kyproksen pääsarjaa Apollon riveissä.

Applebyn valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin ja hän on pitänyt kunnostaan huolta kesän aikana.

– Kesä on sujunut hyvin. Olen kesän aikana pyrkinyt kehittämään itseäni edelleen pelaajana harjoittelemalla monipuolisesti. Olen pelannut koripalloa 4-vuotiaasta asti seuraten isäni jalanjälkiä joten itsenäinen harjoittelu on minulle tuttua, Appleby toteaa Kouvojen sivuilla.

Applebyn uran ensimmäinen ammattilaiskausi sujui Välimeren auringossa Kyproksella. Kausi oli hänelle ainakin henkilökohtaisella tasolla menestys, sillä nuorukainen valittiin Eurobasketin toimesta Kyproksen pääsarjan parhaaksi takamieheksi, sarjan ykkösviisikkoon sekä All Star-peliin. 20 pelaamassaan ottelussa hän tehtaili väkevät tehot: 15.7/3.8/3.1/1.8r. Tämä kaikki siis heti rookie-kaudellaan ammattilaisena.

– Euroopassa pelaaminen ei ollut minulle alussakaan mitenkään erityisen haastavaa. Pelin levittäminen, pallon aktiivinen liikuttaminen ja vahva pallon paine olivat minulle tuttuja jo aiemmin. Muiden kärkijoukkueiden paikalliset pelaajat olivat paljon meidän vastaaviamme kovempia, joten jäimme lopulta mitalien ulkopuolelle (4.). Tällä hetkellä tuntuu hyvältä, kun ensimmäinen ammattilaiskausi on takana ja tiedän kuinka homma toimii.

Tulevan kauden osalta sävelet ovat selvät. Joukkueena lähdetään jälleen hakemaan Kouvojen viime kauden tapaan menestystä.

– Olen luonnollisesti innoissani uuden kauden kynnyksellä ja päästessäni pelaamaan joukkueeseen, joka menestyi viime kaudella erinomaisesti. Joukkueena haluamme tietysti saavuttaa saman kuin viime kaudellakin ja henkilökohtaisesti haluan kehittyä pelaajana kauden aikana ja tehdä kaikkeni, jotta joukkueemme voittaa. Olen ollut kaikissa aikaisemmissa joukkueissani parhaimmillani hyökkäyksessä ja pisteiden tekijänä, joten odotan sitä samaa myös tulevalta, tehdä tärkeitä pisteitä joukkueelleni. Toisaalta tykkään myös puolustaa aktiivisesti.

Raheemin unelma on sama kuin lähes kaikilla, varsinkin nuorilla, yhdysvaltalaispelaajalla.

– Haluaisin päästä aistimaan NBA:n, mutta ellei se onnistu, on tavoitteeni pelata Euroliiga-joukkueessa.

Applebyn haastattelu on luettavissa kokonaisuudessaan Kouvojen kotisivuilta.