Koripallolegenda pitää EM-kotikisoja vedenjakajana – ”Kotikentällä voittoja pitäisi tulla”

Hanno Möttölä löi koon 53 koripallotossunsa naulaan melko tarkalleen kaksi vuotta sitten, Bilbaossa pelatun MM-kisojen alkulohkon jälkeen. Hän on seurannut Susijengin tekemisiä myös lopettamisensa jälkeen, mutta näki ensimmäisen ottelunsa kahteen vuoteen paikan päällä elokuussa, kun Susijengi kohtasi Saksan Hartwall Areenalla.

– Kyllä lopettaminen on vaatinut tietynlaista henkistä irtautumista. Vaikka MM-kisojen alkulohkosta karsiutuminen ei tuntunut aivan yhtä pahalta kuin Kentuckylle häviäminen NCAAn finaalissa, ei se helppo rasti ollut – etenkin, kun kyse oli oman uran viimeisistä peleistä. Epäonnistumiseen ei ollut kiva lopettaa, mutta se pitää vain hyväksyä, Möttölä toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Möttölä oli Susijengi-sentteri Gerald Lee Jr.:n kanssa paikalla 31. elokuuta, kun Helsingin Rautatientorilla julkistettiin vuoden päästä alkavia EM-kotikisoja juhlistava #Eurobasket2017-veistos. Möttölän mukaan Susijengi onkin vuoden päästä poikkeuksellisessa tilanteessa.

– EM-kisat ovat tietyllä tapaa vedenjakaja. Susijengi-huuma on kasvanut kasvamistaan vuosien ajan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa on saatu yksi EM-alkulohko Helsinkiin ja kotikentällä voittoja pitäisi tulla, muotoilee Möttölä.

Lisämielenkiintoa tuleviin EM-kisoihin Möttölän perspektiivistä tuo nuorten, useasti HBA-Märsky-taustaisten pelaajien kasvu miesten ikään.

– HBA:n apuvalmentajan pestin ansiosta olen päässyt uudella tavalla lähelle Susijengiä. On mielenkiintoista nähdä, ketkä 12 pelaajaa vetävät Suomi-paidan ylleen vuoden päästä Helsingissä – ja yhtä mielenkiintoista nähdä, ketkä edustavat Suomea kaksi kuukautta myöhemmin MM-karsintojen alkaessa. Nuoria pelaajia tulee maajoukkueeseen ryminällä ja se on hieno asia.

Spekuloitavaa on paljon, mutta yhdestä asiasta kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilija on varma: tulossa on hieno, ikimuistoinen urheilutapahtuma.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.