BC Nokian harjoitusottelut päätökseen – ”Tulos ei valehtele”

BC Nokian Korisliiga-kauteen valmistavat harjoitusottelut päättyivät sunnuntaina Salohallissa, kun KTP-Basket selätti Nokian 80-78 (45-41). Kotkalaisten aggressiivinen puolustus ja runsaat nopeat hyökkäykset toivat KTP:lle ansaitun voiton, kun Nokian peli-ilmeelle jäi huomattavasti parannettavan varaa.

Ensimmäinen puoliaika eteni pitkälti KTP:n komennossa, kun kotkalaiset venyttivät eron avausneljänneksellä kymmeneen pisteeseen. Toisen neljänneksen alku ei luvannut muutosta: BC Nokia menetti palloa, KTP:n puolustus tukahdutti Näätien hyökkäyspelin ja valkovihreäpaidat juoksivat turhan monta helppoa pistettä nopeista hyökkäyksistä. Kotkalaiset johtivat peliä parhaimmillaan 15 pistettä 34-19, mutta Näädät kykenivät tiivistämään puolustuspeliään ja nousivat takaisin rinnalle Kentwan Smithin ja Kwame Alexanderin johdolla. Puoliajalle edettiin kuitenkin kotkalaisjohdossa 45-41.

Puoliajan jälkeen ottelu oli tasainen, mutta kumpikaan joukkue ei kyennyt repimään eroa. Nokia kävi pari kertaa johdossa Papa Dian esitellessä arsenaaliaan sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. KTP:n vahvistuskolmikko William Walker, Monyea Pratt ja Tre’ Bennett pitivät kuitenkin huolen, että tahtipuikko oli jälleen kotkalaisten näpeissä päätösneljännekselle astellessa 63-59.

Viimeisellä kympillä Isaiah Wilkerson ajoi ahnaasti, kalastaen itselleen vapaaheittoja, mutta KTP onnistui vastaamaan jokaiseen Nokian onnistumiseen. Viimeisen kahden minuutin aikana Kotka johti parhaimmillaan seitsemän pistettä 78-71 ja peli oli käytännössä selvä. Wilkerson, Smith ja Alexander pääsivät vielä kaunistelemaan loppulukemia, mutta Näädät ei onnistunut luomaan todellista uhkaa KTP:n voitolle.

– Ikävä lopetus sinänsä muuten hyvälle preseasonille. Tulos ei valehtele, ansaittu voitto Kotkalle. He selättivät vastoinkäymiset ja pelasivat hienolla ilmeellä, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen aloitti seuran sivuilla.

– Sillä ei ole väliä mitä tapahtui, vaan sillä että mitä tästä lähtien tapahtuu. Tästä tappiosta kaivettu oppi voi olla kauden kannalta tärkeä juttu. Nyt pitää selvittää, että miksi ilmeemme oli tuollainen, koska emme olleet tänään se joukkue, jota olemme rakentaneet. Työ jatkuu, yritetään kääntää tämä voitoksi.

BC Nokian pisteistä vastasivat Smith (15/6), Alexander (16/4), Dia (14/7), Wilkerson (12/6/3 syöttöä) ja Eldar Skamo (9/5). KTP:n tehovitjan muodosti kentän ylivoimainen kuningas Pratt (20/14/8 syöttöä), Walker (18/5) ja Bennett (16/5). BC Nokian harmiksi Daniel Dolenc loukkaantui viimeisellä neljänneksellä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.