Korisliiga-kausi 2016-2017 alkoi viime viikolla. Kauden alla moni joukkue sai etsiä itselleen uuden päävalmentajan, kuten esimerkiksi Lapuan Kobrat.

Viime kauden päätteeksi Derrick Crayton jätti päävalmentajan pestinsä Lapualla, ja tilalle tuotiin Loimaan Bisonsista Damion Dantzler.

Dantzlerin tulo Lapualle oli suuri asia. Mies sai houkuteltua mukanaan useita kovatasoisia pelaajia seuraan. Nimekkäin vahvistus on konkari Damon Williams.

Dantzler on tällä hetkellä tyytyväinen joukkueeseensa.

– Meillä on monipuolinen joukkue. Joukkueesta löytyy paljon kokemusta ja taitoa. Olen tyytyväinen jokaiseen pelaajaan, Dantzler kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Korisliigassa Kobrat on ehtinyt pelata jo kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussa tuli tappio Korihaita vastaan 85-63 ja toisessa ottelussa Kobrat ottivat kotonaan voiton hallitsevista mestareista, Kouvoista, numeroin 81-69. Voitto Kouvoista tuli yllätyksenä myös päävalmentaja Dantzlerille, jonka mukaan harjoituskaudella tähän ei olisi uskonut.

– Meidän harjoituskausi ei mennyt mielestäni ihan nappiin, koska otteluiden alussa meidän pelaaminen oli melko huonoa. Me pelasimme pääsääntöisesti I-divisioonan ja Baltian sarjojen joukkueita vastaan, ja niissä meidän pelaaminen oli aivan erilaista kuin nyt ollaan nähty. Tietenkin asiaan vaikutti myös se, että meillä oli muutama kaveri loukkaantuneena ja uudet pelaajat eivät vielä osanneet pelata hyvin yhdessä.

Tänään keskiviikkona joukkue kohtaa toisen viime kevään finalistin, Tampereen Pyrinnön. Dantzler ei kuitenkaan ole vielä varma, että mikä heitä odottaa illalla.

– Pyrintö on aina ollut hankala vastustaja. Vaikka olemme tutkineet heidän pelaamistaan kauden ensimmäisissä peleissä, niin silti on paha mennä sanomaan heistä sen tarkemmin. Heillä ei ole vielä kaikki pelaajat pelanneet tällä kaudella ja moni heistä ottaa vielä tuntumaa pelaamisessa, joten tässä vaiheessa on vielä hankala sanoa mitään.

Korisliiga jatkuu tänään Kobrien osalta Pyrintöä vastaan kello 18.30. Illan ottelun ja kaikki muutkin Korisliigan ottelut nähdään suorana lähetyksenä osoitteessa Fanseat.com.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka