Salon Vilpas taisteli vaikean alun jälkeen itsensä voittotaisteluun vierasottelussa Joensuun Katajaa vastaan Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa nousten lopulta komeaan 90-83 (44-46) –vierasvoittoon. Voitto oli salolaisille ensimmäinen Joensuussa sitten vuoden 2009.

Ottelun avauspuolikkaalla Vilpas oli askeleen jäljessä vahvasti aloittanutta kotijoukkuetta. Avausjakson aikana Kataja tuntui olevan kaikessa tekemisessä pykälän verran kovemmalla intensiteetillä mukana ja isännät kävivätkin parhaimmillaan jo 12 pisteen johtoasemassa.

Toisella jaksolla Vilpas tuli tosissaan otteluun mukaan jenkkilaituri Desmond Williamsin onnistumisien siivittämänä. Okko Järven lay-upilla ja Williamsin donkilla vierailijat pääsivät lähtemään puoliajan isolle tauolle enää kahden pisteen takamatkalta.

Toisen puoliajan alkajaisiksi isäntien Daniel Mullings veivasi henkilökohtaisen 8-0 –runin, mutta Järvi onnistui jälleen omakätisesti raapimaan vierasjoukkueen iskuetäisyydelle jakson puolivälin tienoilla. Tasaisissa merkeissä edennyt jakso päätettiin kuitenkin Katajan edelleen johtaessa ottelua, mutta nyt enää yhden pisteen marginaalilla.

Päätösjaksolta ei jännitystä puuttunut. Viimeisen neljänneksen ensimmäiset kahdeksan minuuttia joukkueet kulkivat tulostaululla likimain käsi kädessä, eikä kumpikaan ryhmä onnistunut repäisemään minkään sortin ratkaisevaa eroa. Teemu Rannikko selvitti tiensä vapaaheittoviivalle ja vei Katajan pisteen johtoasemaan vajaat kaksi minuuttia ennen päätössummeria samalla päättäen Vilppaan Matias Ojalan illan virhetilin täyttymisen vuoksi.

Tämän jälkeen valokeilaan astelivat vierasjoukkueen voiton avainhahmot, Williams sekä joukkueen kapteeni Michael Pounds. Herrat nostivat keskenään Vilppaan pisteen takamatkalta seitsemän pisteen johtoasemaan kun pelikellossa oli jäljellä enää vaivaiset 13 sekuntia. Kamppailun viimeiset sekunnit olivat enää kosmetiikkaa joukkueiden vaihtaessa kahden pisteen arvoisia onnistumisia ja näin ollen Vilpas keräsi sarjapisteet mukaansa vakuuttavalla 90-83 –vierasvoitolla.

Vilppaan voiton takuumiehinä toimivat 29 pistettä heittänyt, 9 levypalloa kahminut ja 3 koriin johtanutta syöttöä jakanut Williams, sekä likimain kaiken korirengasta kohti lähettämänsä upottanut Pounds (16 pistettä, 2p 3/4, 3p 2/2, 1p 4/4).

Katajan riveistä kovinta jälkeä tekivät levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt sentteri Nino Johnson (14/9), 21 pistettä heittänyt Mullings sekä joensuulaisten hyökkäystä johtanut Rannikko (22/5 syöttöä).